-25% Τεχνική της κλινικής συνέντευξης

Τεχνική της κλινικής συνέντευξης

Ο Antonio Alberto Semi αποτυπώνει στο βιβλίο του μια τεχνική της κλινικής συνέντευξης που στοχεύει στη διαμόρφωση μιας ψυχολογικής αξιολόγησης, στην κατασκευή μιας υπόθεσης εργασίας, στη διατύπωση μιας εξατομικευμένης θεραπευτικής πρότασης. Βεβαίως, κάθε τεχνική υπόκειται σε περιορισμούς και προϋποθέσεις. Η συγκεκριμένη, όπως αναφέρει ο συγγραφέας, "εφαρμόζεται σε άτομα με τα οποία είναι δυνατόν να αναπτύξουμε μία οποιαδήποτε συζήτηση στην καθημερινή μας ζωή. Δηλαδή στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών, αλλά όχι σε όλους".

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου φοιτητές ψυχολογίας, σε ιατρούς ειδικευόμενους στην ψυχιατρική αλλά και στους λοιπούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα. Συστήνεται τόσο στους "νέους" επαγγελματίες του χώρου, καθώς συμβάλει στην ανάπτυξη εκείνου του αισθήματος εμπιστοσύνης στον εαυτό τους που έχουν ανάγκη προκειμένου να διεξάγουν επιτυχώς μία συνέντευξη με έναν ψυχικά πάσχοντα, όσο και στους πιο "έμπειρους" που θα επιθυμούσαν να εμπλουτίσουν τη δική τους, προσωπική τεχνική με αυτή του συγγραφέα.

Ο αναγνώστης εύκολα θα διακρίνει την αμεσότητα, τη ζωντάνια, την παραστατικότητα του λόγου του Antonio Alberto Semi, ο οποίος, συχνά δεικτικός στα σχόλιά του, δημιουργεί την αίσθηση στον αναγνώστη ότι συνομιλεί απευθείας μαζί του.

Διαστάσεις 24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 01/05/2008
Σειρά Κοινωνική Ψυχιατρική - Ψυχανάλυση
Σελίδες 214
Συγγραφέας Semi, Antonio Alberto

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Τεχνική της κλινικής συνέντευξης

  • 1 αναγνώστης του PSYCHOLOGY.GR προτείνει αυτό το βιβλίο!
  • Εσείς, έχετε διαβάσει το βιβλίο;
    Εάν ναι, θα το συστήνατε σε άλλους αναγνώστες;
  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
  • 13,85€
  • 10,39€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 9,80€

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα