Νέο δελτίο τύπου δημοσίευσε σήμερα ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, σχετικά με τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Υφυπουργού Υγείας, Δ.Βαρτζόπουλου. 
Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Υπόμνημα-Δήλωση-Πρόσκληση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος τάσσεται απέναντι σε αναχρονιστικές θέσεις βιολογικού αναγωγισμού που διαστρέφουν το ψυχοκοινωνικό φαινόμενο της έμφυλης βίας.

Το επάγγελμα του/της ψυχολόγου είναι το μοναδικό επάγγελμα ψυχικής υγείας στην Ελλάδα που δεν ρυθμίζεται από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Οι τελευταίες μέρες για την κοινότητα των ψυχολόγων στην Ελλάδα, χαρακτηρίζονται από εξελίξεις όσον αφορά στο ζήτημα ίδρυσης Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των ψυχολόγων, εδώ και δεκαετίες, αφορά στην ίδρυση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «»Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή»: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις».

Ποιός μπορεί να κάνε υποβολή επώνυμης αναφοράς για αναφορά περιστατικού ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού και με ποιον τρόπο;

Το σχολείο αποτελεί τον πιο βασικό φορέα κοινωνικοποίησης. Αποτελεί τα πρώτα βιώματα κοινωνικής αλληλεπίδρασης για το παιδί, και επομένως σχηματίζει το νεαρό άτομο, και πώς αυτό θα αποτελέσει μέλος της κοινωνίας, στην ενήλικη ζωή του. 

Θεραπευτικές ενδείξεις για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου που σχετίζεται με καρκίνο ή παθήσεις του κεντρικού ή του περιφερικού νευρικού συστήματος έχει η φαρμακευτική κάνναβη, η οποία συνταγογραφείται πλέον και στη χώρα μας, με τα πρώτα σκευάσματα ξηρού ανθού κάνναβης να είναι διαθέσιμα από τον Φεβρουάριο.

google news iconΤο Psychology.gr είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Psychology.gr - Google News

Ακολουθήστε το PSYCHOLOGY.GR στο Youtube για δωρεάν σεμινάρια και στο Facebook για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα ψυχολογίας & αυτοβελτίωσης.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα