Η κυβέρνηση προχώρησε σε ανασχηματισμό, ο οποίος ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα. Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός αποφάσισε την τοποθέτηση της κας Ζωής Ράπτη, βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, σε θέση Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για τα θέματα Ψυχικής Υγείας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο για την αντιμετώπιση του υπερβολικού βάρους στο Ηνωμένο Βασίλειο, ύστερα από την δημοσίευση μελέτης που επισήμαινε πως η παχυσαρκία αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα για το νέο κορονοϊό.

Σε εγρήγορση κάλεσε τους τοπικούς φορείς ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, καθώς η αρχική απόφαση ίδρυσης νέου Τμήματος Ψυχολογίας στην Κομοτηνή άλλαξε μέσα σε τρεις μέρες μετά τη συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, όπου κατατέθηκε νέα πρόταση, σύμφωνα με την οποία, το τμήμα Ψυχολογίας προτείνεται να ιδρυθεί στο Διδυμότειχο.

Κι έναν άνθρωπο να βοηθήσαμε, είναι σημαντικό, τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Μήττας αναφερόμενος στις τηλεφωνικές γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης που λειτούργησαν για την αντιμετώπιση της Covid-19. Στην πραγματικότητα, οι γραμμές αυτές, αφενός βοήθησαν χιλιάδες ανθρώπους, αφετέρου αποτέλεσαν καλό πιλότο σε περίπτωση που χρειαστεί να ενεργοποιηθούν και πάλι, αναλόγως με την εξέλιξη της πανδημίας.

Σε ανακοίνωση αποδοκιμασίας προχώρησε η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία, σχετικά με τη συνεχιζόμενη έκθεση προσωπικών δεδομένων ανηλίκων και ενηλίκων από τα ΜΜΕ και τον στιγματισμό που αυτή επιφέρει στους ίδιους και στις οικογένειές τους.

Η καραντίνα φαίνεται πως έχει αφήσει βαθύ αποτύπωμα στον ψυχισμό των ανθρώπων και παράλληλα έχει δημιουργήσει νέες κοινωνικές συνθήκες, που για άλλους έχουν θετική και για άλλους αρνητική ανάγνωση.

To Psychology.gr παρουσιάζει τα αποτελέσματα από την έρευνα Covid-19 Mental Health που διεξήγαγε η Sentio Solutions στις 14-21 Απριλίου 2020. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικά τα ευρήματα της ερευνας για την επιρροή του κορωνοϊού στην ψυχική υγεία των πολιτών, την επίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τις μεγαλύτερες ανησυχίες σχετικά με τον ιό και το μέλλον, καθώς και τα θετικά που έχουν υπάρξει μέσα σ'αυτές τις συνθήκες.

google news iconΗ Πύλη Ψυχολογίας είναι εγκεκριμένος εκδότης (Publisher) στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Πύλη Ψυχολογίας - Google News

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ