Μηνιαίος κύκλος ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων που σκοπεύουν τόσο στην εκπαίδευση και την εξάσκηση όσο και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που σχετίζονται με της έννοιες της ενεργητικής επικοινωνίας, της διεκδικητικής συμπεριφοράς, της διαχείρισης του άγχους στις κοινωνικές περιστάσεις καθώς και την εύρεση του προσωπικού νοήματος μέσα από τις συντροφικές σχέσεις.

Ο Μάιος έχει καθιερωθεί παγκοσμίως, από τη δεκαετία του 1950, ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για την Ψυχική Υγεία στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε θέματα ψυχικής υγείας, την ανάδειξη της σημασίας της και την εξάλειψη των ταμπού. 

Στις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία του νοσηλευτικού προσωπικού αναφέρθηκε εκτενώς η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, κατά την ομιλία της, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, στην τελετή έναρξης του 15ου Πανελλήνιου Επιστημονικού και Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Συνεδρίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, που πραγματοποιείται στα Χανιά.

Ψηφίστηκε σήμερα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας που προβλέπει τη μεταφορά των ψυχικά ασθενών από εξειδικευμένο ψυχιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό - και χωρίς χειροπέδες - κάτι που μέχρι πρότινος γινόταν από την αστυνομία.

Οι άνθρωποι, σε όλον τον κόσμο, που βίωσαν μοναξιά στη διάρκεια της πανδημίας από την COVID-19 εμφάνισαν μικρή αύξηση σε ποσοστό περίπου 5% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.

Παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε υποψηφίους Πανελληνίων παρέχει η Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρεθύμνης δεδομένου ότι, διαχρονικά, η περίοδος προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι συνυφασμένη με άγχος, αγωνία και ανασφάλεια.

Στην ενίσχυση της προστασίας των δικαιωμάτων των ληπτών ψυχικής υγείας στοχεύει το έργο “ΔΙΔΩ” το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας-Ελλάδα (ΚΜΟΠ ) και εταίρο την Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Τη δυνατότητα να βιώσουν αυτό που μπορεί να νιώθει ένα άτομο με αυτισμό παρέχει στους πολίτες, μέσω προσομοίωσης, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοια Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό-2 Απριλίου.

Με έκπληξη είδαμε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που δημοσιεύθηκε στην Διάυγεια στις 30 Μαρτίου 2022, για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πιλοτικό πρόγραμμα "Προσωπικός βοηθός για άτομα με αναπηρία", όπου στο άρθρο 5, αναφέρεται ως... bonus το να είναι ένας ψυχολόγος, εγγεγραμμένος στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, προκειμένου να συμμετέχει στην ειδική επιτροπή αξιολόγησης.

«Έσκασε». Κουράστηκε. Αυτό που αγαπούσε πολύ, τώρα δεν θέλει να το βλέπει. Ο Μαξ Έμπερλ σόκαρε την Bundesliga με την παραίτησή του από την Γκλάντμπαχ και έστειλε ισχυρό μήνυμα για την ψυχική υγεία που καταπατείται.

google news iconΤο Psychology.gr είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Psychology.gr - Google News

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ