Κάθε άτομο θα βιώσει κατά τη διάρκεια της ζωής του πολλές απώλειες, άλλες φυσικές, άλλες συμβολικές. Ο εγκέφαλος μας, λοιπόν, εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε έτσι, ώστε να αντέχει, να υπομένει την απώλεια μέσω του πένθους, χωρίς να σημαίνει ότι πάντα τη διαχειρίζεται.

Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας, ξεχώρισε και προτείνει επαγγελματικά βιβλία ψυχοθεραπείας που αξίζει να υπάρχουν στη βιβλιοθήκη ψυχολόγων, ψυχιάτρων, συμβούλων και γενικότερα όσων ασκούν ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική.

Κάποιες φορές στην ζωή σας μπορεί να έχετε κακή διάθεση ή μειωμένη όρεξη. Άλλες φορές μπορεί να αισθάνεστε λύπη και άλλες χαρά- είναι όλα μέρος της ζωής και αισθήματα που έρχονται και φεύγουν.

«Αχ δεν μπορώ να πω όχι, θα τον/την στεναχωρήσω», «Δυσκολεύομαι να πω όχι και συχνά πιέζομαι, κάνοντας συνέχεια ό,τι θέλουν οι άλλοι», «Να πω όχι; Και αν με παρεξηγήσουν»;…. Και άλλες τόσες σκέψεις που κάνουν οι άνθρωποι καθημερινά στην προσπάθειά τους να κατευνάσουν τον ‘‘πόλεμο’’ που βιώνουν μεταξύ του «Ναι» και του «Όχι», με το "ναι" να υπερνικά, πολλές φορές, το "όχι".

Αγαπημένη μου φίλη, γυναίκα εσύ που διαβάζεις αυτή τη στιγμή. Απευθύνομαι σε εσένα που μπορεί να νιώθεις μπερδεμένη, μπορεί να αισθάνεσαι διαφορετική, που δεν έχεις καταφέρει ακόμα να γνωρίσεις καλά τον εαυτό σου, που χρειάζεται να πάρεις την «άδεια» για να μιλήσεις ή για να αποφασίσεις, που φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου και διστάζεις να τολμήσεις.

Όλοι οι άνθρωποι βιώνουν ψυχικό και συναισθηματικό πόνο. Κατά καιρούς είμαστε λυπημένοι ή ανήσυχοι ή νιώθουμε απομονωμένοι από τους άλλους. Ίσως πάψουμε να βρίσκουμε ευχαρίστηση σε πράγματα που κάποτε απολαμβάναμε ή βρισκόμαστε σε δουλειές, περιβάλλοντα ή σχέσεις που δεν λειτουργούν για εμάς.

Το διαδίκτυο και οι ανέσεις του έχουν εισβάλλει στις ζωές όλων μας. Σύμφωνα με έρευνες που έχει πραγματοποιήσει η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το 85,5% των νοικοκυριών έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους.

Τα reality shows έχουν γνωρίσει μεγάλη δημοτικότητα, αποτελώντας πλέον ένα από τα είδη μιντιακού περιεχομένου με τη μεγαλύτερη (τηλε)θέαση και μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές ψυχαγωγίας στη σύγχρονη κοινωνία, συναρπάζοντας το κοινό με τις δραματικές ιστορίες, τις συγκρούσεις και τη σχολιαστική τους απήχηση.

Η εξουσία, σαν έννοια, συνήθως χρησιμοποιείται για να περιγράψει την πολιτική, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει βαθύτερες ρίζες σε πολλά κομμάτια της ανθρώπινης ζωής.

Σας προσκαλούμε να αφιερώσετε περίπου 10 λεπτά από το χρόνο σας για να συμμετάσχετε σε έρευνα που απευθύνεται κατά κύριο σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει σπουδές ή/και έχουν εργαστεί σε χώρο ψυχικής υγείας.

Κυκλοφόρησε το νέο συγκλονιστικό βιβλίο της Alice Miller με τίτλο Γκρεμίζοντας το τείχος της σιωπής!

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ