Οι ρίζες της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας βρίσκονται στις αρχές του 18ου αιώνα. H διαχείριση των προβλημάτων μέχρι αυτή την περίοδο αυτή γίνεται μέσω μιας θρησκευτικής οπτικής.

Τα κύματα καύσωνα μπορούν να αυξήσουν την επιθετική συμπεριφορά των ασθενών στις ψυχιατρικές κλινικές, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, την πρώτη του είδους της που αναδεικνύει αυτή τη συσχέτιση.

Σύμφωνα με τα κριτήρια του DSM-IV-TR, η διάγνωση της διαταραχής μετά από τραυματικό στρες δίνεται όταν το άτομο συμμετείχε ή ήταν μάρτυρας σε ένα γεγονός στο οποίο υπήρχε πραγματικός ή επαπειλούμενος θάνατος, σοβαρός τραυματισμός ή απειλή της σωματικής ακεραιότητας του εαυτού ή άλλων ατόμων, και η άμεση αντίδραση ήταν έντονος φόβος, αίσθημα αβοηθητότητας ή τρόμος.

Το τέλος όλων των δικαιολογιών και των άλλοθι! Εδώ έχουμε κάτι που δεν οδηγεί πουθενά. Θα ήθελα να μπορούσα να πω ότι έχω σταματήσει εντελώς να το κάνω κι εγώ, αλλά φυσικά αυτό δεν θα ήταν αλήθεια. Όπως όλοι οι άλλοι, καμιά φορά πέφτω στην παγίδα και σκέφτομαι δικαιολογίες –όχι μόνο για τον εαυτό μου– γιατί το πρότζεκτ Ζ δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, ακόμα κι αν ξέρω ότι εγώ ήμουν αυτός που τα έκανα όλα λάθος.

Ο Γρηγόρης Βασιλειάδης ζει και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής στο κέντρο της Αθήνας. Σπούδασε ψυχολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε αναγνωρισμένα από το κράτος πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ολλανδίας, και της Μ. Βρετανίας.

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε εκ φύσεως την τάση να συγκρινόμαστε με τους άλλους. Μετράμε συνεχώς την κοινωνική θέση των ανθρώπων, τα επίπεδα σεβασμού και προσοχής που απολαμβάνουν και παρατηρούμε τυχόν διαφορές ανάμεσα σ’ αυτά που έχουμε και σ’ εκείνα που έχουν. 

Γιατί δεν είμαι καλά; Τι είναι αυτό που έχω; Μήπως σπάει το φράγμα του φυσιολογικού; Πώς μου προέκυψε; Γιατί να το παθαίνω; Θα μπορέσω να το διαχειριστώ; Η αλήθεια είναι ότι ο πόνος στη ζωή είναι ένα μέρος της ψυχής από τον οποίο γινόμαστε σοφότεροι.

Ένας γνωστός κλάδος της Ψυχολογίας, που συχνά προσελκύει την προσοχή, είναι η εγκληματολογική ψυχολογία. Ένα θέμα που εξετάζει η εγκληματολογία είναι οι κατά συρροή δολοφόνοι.

Τα πιο ειδεχθή εγκλήματα είναι εκείνα των ανθρωποκτονιών, των βιασμών και όλων εκείνων που αντιτίθενται στην πιο σημαντική λέξη: τη Ζωή. Αυτό το άρθρο σκοπεύει να αναπτύξει θέματα που σχετίζονται με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, τον Ted Bundy.

Ο έρωτας είναι συναίσθημα που πραγματικά συνεπαίρνει την ψυχή του ανθρώπου. Ταυτόχρονα όμως δίνει στον καθένα μας τη δυνατότητα να ανακαλύψει πτυχές του εαυτού του που ίσως μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε καν ότι υπάρχουν.

Μετά την επιτυχημένη πορεία του Grow, μια ομάδα ανθρώπων σε καίριες θέσεις ευθύνης έρχεται για να μιλήσει για την αποτυχία στο δεύτερο βιβλίο της σειράς.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ