-10% Επαγγελματικός προσανατολισμός στην πράξη

Επαγγελματικός προσανατολισμός στην πράξη

Η εφηβεία εναι μια κρίσιμη μεταβατική περίοδος, κατά τη διάρκεια της οποίας οι έφηβοι έχουν να επιλύσουν και να διαχειριστούν πολλά προβλήματα, αλλά παράλληλα να πάρουν τις πρώτες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές τους αποφάσεις. Η λήψη αυτών των αποφάσεων είναι πολύ σημαντική για τη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Γι' αυτό χρειάζονται την κατάλληλη βοήθεια.

Ο Νίκος Αντ. Δεμερτζής εργάζεται με εφήβους πάνω από 25 χρόνια, ως εκπαιδευτικός, ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια διοργανώνει σεμινάρια Συμβουλευτικής Γονέων με θεματική την εφηβεία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Στο βιβλίο του αυτό αποτυπώνονται οι γνώσεις και οι εμπειρίες του όχι μόνο σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο (για παράδειγμα το πλάνο σταδιοδρομίας επαγγελματικών αποφάσεων).

Στο βιβλίο αυτό οι γονείς των εφήβων θα βρουν πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα που τους ταλανίζουν είτε πάνω σε γενικότερα προβλήματα της εφηβείας είτε ειδικότερα για το πώς θα βοηθήσουν τα παιδιά τους να πάρουν σωστές αποφάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Οι έφηβοι θα βοηθηθούν από τη μια να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα ανακύπτουν, κατακτώντας την ταυτότητά τους, και από την άλλη να θέσουν τις βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Τέλος, το βιβλίο αυτό μπορεί να καταστεί ένας χρήσιμος οδηγός για εκπαιδευτικούς και συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τη "δίνη" της εφηβείας.
Διαστάσεις21χ14
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2011
Σελίδες287
ΣυγγραφέαςΔεμερτζής, Νίκος Α., σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού
Συγγραφέας
Δεμερτζής, Νίκος Α., σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού
Ο Νίκος Αντ. Δεμερτζής, με μικρασιατική καταγωγή, γεννήθηκε στη Γλύφα Ηλείας. Είναι καθηγητής σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού στην Ευαγγελική Σχολή Ν. Σμύρνης. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Συμβουλευτική - Επαγγελματικό Προσανατολισμό και τα Παιδαγωγικά. Οι βασικές του σπουδές αφορουν τις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Έχει παρακολούθήσει το σεμιναριακό κύκλο για Σχολές Γονέων του τμήματος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναλαμβάνει κάθε χρόνο τη διοργάνωση και το συντονισμό σεμιναρίων Συμβουλευτικής Γονέων και ημερίδων με θεματική την εφηβεία και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Έχει κληθεί ως ομιλητής σε εκδηλώσεις που έχουν διοργανώσει διάφοροι φορείς. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα και έρευνες σε περιοδικά και εφημερίδες και έχει συμμετάσχει σε εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο ως Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Είναι μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛΕΣΥΠ).
Περισσότερα και για επικοινωνία με το συγγραφέα στο: http://users.sch.gr/ndemertzis

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Επαγγελματικός προσανατολισμός στην πράξη

 • Κατηγορία: Ψυχολογία Εφήβου
 • Εκδότης: Σαββάλας
 • ISBN: 960-493-054-0
 • ISBN: 978-960-493-054-8
 • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2011
 • Συγγραφέας: Δεμερτζής, Νίκος Α., σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο | Παράδοση σε 1-4 ημέρες
 • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
 • 14,70€
 • 13,22€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 12,47€