-9% Πρόγραμμα αυτοεκτίμησης για παιδιά

Πρόγραμμα αυτοεκτίμησης για παιδιά

Η αυτοεκτίμηση αποτελεί μια αρετή με τόση σημασία στη ζωή του ενηλίκου, ώστε η έλλειψή της αντανακλάται και στις προσωπικές και στις επαγγελματικές του σχέσεις, δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα και οδηγώντας ενίοτε σε σοβαρές ψυχολογικές εκδηλώσεις. Το βιβλίο αυτό προτείνει ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης του παιδιού, το οποίο μπορεί να διδαχθεί είτε στην τάξη είτε στο σπίτι σε συνεργασία με τους γονείς.

Η συγγραφέας εισάγει την έννοια της αυτοεκτίμησης -με όλες τις συνδηλώσεις και τις επιδράσεις της στην αυτοπεποίθηση, την εικόνα του σώματος, τον σεβασμό προς τους άλλους, και τους στόχους του παιδιού-, και συνεχίζει με την ανάλυση μιας σειράς αξιών που θα βοηθήσουν το παιδί να αναπτύξει υγιείς σχέσεις με τα κοντινά του πρόσωπα αλλά και ισχυρές βάσεις για το επαγγελματικό του μέλλον.

Ακολουθούν βιωματικές δραστηριότητες στις οποίες καλείται να συμμετάσχει το παιδί, οι οποίες έχουν ως στόχο να επιβεβαιώσουν στην πράξη αυτά που έμαθε μέσα από συζητήσεις και παιχνίδια, καθώς και κατάλληλα προσαρμοσμένοι μύθοι του Αισώπου τους οποίους μπορούν να παρουσιάσουν τα παιδιά στην τάξη.

Η φιλοδοξία της συγγραφέως είναι να βοηθήσει το παιδί να καταλάβει ότι μια υγιής και κατά το δυνατόν σταθερή εικόνα εαυτού απαιτεί μεν προσπάθεια και συνεχή επαγρύπνηση απ’ τη μεριά του, αλλά από την άλλη μπορεί να οδηγήσει με δημιουργικό και χαρούμενο τρόπο στο χτίσιμο μιας προσωπικότητας που γνωρίζει και αγαπάει τον εαυτό της, πράγμα που αποτελεί εχέγγυο για πιο ευτυχισμένες σχέσεις στο μέλλον.
Διαστάσεις21χ14
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2014
Σελίδες96
ΣυγγραφέαςΠρεκατέ, Βικτωρία
Συγγραφέας
Πρεκατέ, Βικτωρία
Η Βικτωρία Πρεκατέ είναι εκπαιδευτικός και ψυχολόγος, με βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λονδίνου, και απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1992 εργάζεται εθελοντικά σε αγγλικές και ελληνικές οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας και του παιδιού. Το 2007, ίδρυσε μαζί με μια ομάδα ευαισθητοποιημένων εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών, τον "ΜΕΝΤΟΡΑ για την Παιδική Προστασία και Ευημερία" με στόχο την προστασία του παιδιού, μέσω της ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων και του κοινού γενικότερα. Μέσω του "ΜΕΝΤΟΡΑ" έχει προσφέρει πληθώρα ομιλιών ευαισθητοποίησης για τον σχολικό εκφοβισμό, την προστασία από την παιδική κακοποίηση, την αυτοεκτίμηση των παιδιών, τη βία στην εφηβεία και την εκπαίδευση αξιών, όπως επίσης τηλεφωνική και ηλεκτρονική συμβουλευτική. Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Οδηγός Εκπαιδευτικών και Γονέων για την Ανίχνευση της Παιδικής Κακοποίησης" και "Η Κακοποίηση του Παιδιού στο Σχολείο και στην Οικογένεια" και μεταφράστρια-επιμελήτρια του βιβλίου "Οδηγός Θεραπείας από τον Βιασμό" (από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ). Πληθώρα άρθρων της έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Πρόγραμμα αυτοεκτίμησης για παιδιά

  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • 14,00€
  • 12,72€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 12,00€