-10% Σωματική ψυχοθεραπεία

Σωματική ψυχοθεραπεία

Σε κάποιες περιπτώσεις τα τραύματα πετιούνται μπροστά μας, ως στόχοι "έτοιμοι από καιρό" και δεν μας επιτρέπουν να τους αγνοήσουμε. Τις περισσότερες φορές θα χρειαστεί δουλειά προετοιμασίας, θα καθαρίσουμε, θα αποδομήσουμε αυτά που φράζουν τον δρόμο ή θα κτίσουμε, θα δημιουργήσουμε στηρίγματα και γέφυρες για να ανοίξουμε τον δρόμο προς το τραύμα και τη θεραπεία του.

Το υγιές είναι η ισορροπία, και η δυναμική ισορροπία είναι το υγιές. Ό,τι διαταράσσει την ισορροπία, όσο βαθιά στα σκοτάδια του ασυνείδητου κι αν βρίσκεται, δίνει σημάδια ύπαρξης. Όσο αρνούμαστε την πρόσκληση, τόσο πιο επίφοβη θα φαντάζει η πρόκληση να ανοίξουμε λογαριασμούς που πιστεύαμε κλειστούς.

Κάποτε, η κίνηση να φύγουμε από το επώδυνο, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ήταν η ενδεδειγμένη, ίσως και σωτήρια για την οντό­τητά μας. Τώρα όμως έχουμε άλλες δυνατότητες και περισσότερες επιλογές. Κρατιόμαστε ως ναυαγοί από την παλιά και ημιδιαλυμένη σχεδία των παιδικών μας φουρτουνιασμένων "ωκεανών" και δεν βλέπουμε τη γαλήνια θάλασσα στην οποία τώρα πλέουμε. Η συνταγή, που κάποτε μας έσωσε, δεν είναι απαραίτητα η ενδεδειγμένη, όταν κι εμείς έχουμε αλλάξει αλλά κι ο κόσμος γύρω μας.

Όταν θα απαρνηθούμε την απλή δυσφορία ως αγγελιοφόρο, θα ακολουθήσουν λιγότερο επίμονοι αλλά σαφώς πιο αποτελεσματικοί επισκέπτες: οι κρίσεις πανικού με τους κεραυνούς εν αιθρία, η κατάθλιψη που μας στερεί τη χαρά της ζωής, οι φοβικές διαταραχές που περιορίζουν τον ζωτικό μας χώρο, και ασθένειες του σώματος που απελπισμένα προσπαθούν να μας δώσουν, πριν τον τελευταίο ασπασμό, το μήνυμα από τα βάθη του Eίναι μας. Αυτά είναι που μας περιορίζουν και μας φοβίζουν, αυτά όμως μας μιλούν επίσης για νέ­ους δρόμους και νέες δυνατότητες.

Θα μείνουμε στη γνωστή «ασφάλεια» του παιδιού ή θα πάρουμε σαν ενήλικες το φοβισμένο παιδί από το χέρι και, με τη θεραπευτι­κή βοήθεια, θα το βγάλουμε στο ξέφωτο;

Η Βιοσύνθεση είναι ένα ολιστικό μοντέλο σωματικής ψυχοθεραπείας που οδηγεί στη σωματική, ψυχική και νοητική ολοκλήρωση.

Αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως βιο-ψυχοσωματο-πνευματική οντότητα που ζει και αναπτύσσεται εν κοινωνία. Ως ψυχοθεραπευτική προσέγγιση απευθύνεται στο σώμα, στο νου και στην πνευματικότητα του κάθε ανθρώπου ως ολότητα, τη διάσπασή της οποίας αποσκοπεί να άρει ενδυναμώνοντας την σύνδεση ανάμεσα στις τρεις βασικές όψεις της ανθρώπινης ύπαρξης: την σωματική υπόσταση, την ψυχολογική εμπειρία και την πνευματική ουσία. Ως θεραπευτικά εργαλεία χρησιμοποιεί τεχνικές κίνησης, αναπνοής και συναισθηματικής φόρτισης και εκφόρτισης με κύριο άξονα τη θεραπευτική σχέση.
Διαστάσεις24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2018
Σελίδες328
ΣυγγραφέαςΧριστοδούλου, Βασίλης

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Σωματική ψυχοθεραπεία

 • Κατηγορία: Ψυχοθεραπεία - Συμβουλευτική
 • Εκδότης: Φίλντισι
 • ISBN: 618-5101-60-2
 • ISBN: 978-618-5101-60-2
 • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2018
 • Συγγραφέας: Χριστοδούλου, Βασίλης
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο | Παράδοση σε 1-4 ημέρες
 • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
 • 16,96€
 • 15,25€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 14,39€