-9% Ανάμεσα στο τίποτα, στο κάτι και στα πάντα

Ανάμεσα στο τίποτα, στο κάτι και στα πάντα


Το βιβλίο αναφέρεται στη Θεωρία Δεσμού του ψυχίατρου και ψυχαναλυτή John Bowlby, δηλαδή στους τέσσερις τύπους δεσμού (ασφαλής, απορριπτικός, φοβικός, εμμονικός/υπερεμπλεκόμενος) και πώς ο κάθε τύπος συγκεκριμένα μπορεί να διαμεσολαβήσει τις επιλογές των ερωτικών συντρόφων και τα επίπεδα ικανοποίησης ή δυσαρέσκειας μέσα στην ερωτική ζωή και την καθημερινότητα των ζευγαριών.

Επίσης, γίνεται αναφορά και σε διάφορες άλλες έρευνες και θεωρίες από τον χώρο της Κοινωνικής Ψυχολογίας για εκείνους τους παράγοντες και τις ψυχικές διαδικασίες που επηρεάζουν τις ερωτικές επιλογές και κατ' επέκταση και την ποιότητα των ερωτικών σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.

Επιπροσθέτως, παρουσιάζεται εκτενώς το πολύ ενδιαφέρον θεωρητικό μοντέλο ανάπτυξης και τερματισμού των ερωτικών σχέσεων του ερευνητή στον τομέα των ανθρώπινων σχέσεων και Καθηγητή Επικοινωνίας στις Η.Π.Α., Mark Knapp, με την αναλυτική περιγραφή των δέκα ξεχωριστών σταδίων που το συναπαρτίζουν, και των ιδιαίτερων παραμέτρων-προκλήσεων, που το κάθε στάδιο εμπεριέχει για την πιθανή ενδυνάμωση ή διάλυση της κάθε ερωτικής σχέσης.
Eιδική αναφορά γίνεται για τις αυτοκαταστροφικές ερωτικές σχέσεις, με δύο χαρακτηριστικές κλινικές περιπτώσεις, ενός νεαρού ζευγαριού και μίας νέας γυναίκας, που ελκύονταν "από τη σκοτεινή πλευρά του έρωτα".

Τέλος, προσεγγίζεται το βαθύτερο νόημα των ερωτικών επιλογών, της αναζήτησης συντρόφου και της ανάγκης των ανθρώπων για τη δημιουργία σχέσεων (ερωτικών, οικογενειακών, φιλικών, κοινωνικών) μέσα από το πρίσμα της Φιλοσοφικής Ψυχολογίας, συνδυάζοντας το υπαρξιακό και φιλοσοφικό μοντέλο με στοιχεία από τη Θεωρία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης του Erik Erikson.

Διαστάσεις 21χ14
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 2017
Σελίδες 246
Συγγραφέας Κουσιάδης, Ευάγγελος
Συγγραφέας
Κουσιάδης, Ευάγγελος
Ο Ευάγγελος Κουσιάδης γεννήθηκε και εργάζεται στην Αθήνα ως επαγγελματίας Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Ψυχοθεραπευτής.
Τον Μάρτιο του 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: "Γυναίκες που φοβόντουσαν τον ίσκιο τους και αγάπησαν την σκιά τους" (εκδόσεις Χίλιων), ένα ψυχολογικό και φιλοσοφικό ταξίδι στα βάθη της γυναικείας ψυχής.
Είναι κάτοχος Πτυχίου Βachelor (Hons) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Τeesside, και κάτοχος του Higher National Diploma (BTEC 5)) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία (Πιστοποιημένου από το Edexcel Foundation, United Kingdom).
Έχει Δίπλωμα (Advanced Diploma) Πλήρους Εξειδικευμένης Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (Cοgnitive-Behavioural Therapy, Advanced Schema Therapy, Mindfulness Based Cοgnitive-Behavioural Therapy, Dialectical Behavioural Therapy, Acceptance & Commitment Therapy), από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής.
Επιπλέον, έχει Πιστοποιητικό Επιτυχούς Ολοκλήρωσης του Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος στην Κλινική Ψυχοπαθολογία από την Α' Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών - Αιγινητείου Νοσοκομείου (Επιστημονικός Υπεύθυνος: Παναγιώτης Ουλής).
Πιστοποιητικό Μετεκπαίδευσης στην "Aναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία" από την Παιδοψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και: Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στην Ιατρική Ψυχολογία από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πιστοποιητικό Σπουδών στη Φιλοσοφική Συμβουλευτική από την Ελληνική Εταιρεία Φιλοσοφικής Ψυχολογίας & Ψυχοθεραπείας.
Επίσης, ολοκλήρωσε έναν Κύκλο Σεμιναρίων με θέματα Σεξουαλικής Υγείας στο Ινστιτούτο Ψυχικής & Σεξουαλικής Υγείας του Dr. Θάνου Ασκητή, καθώς και το Εισαγωγικό Ετήσιο Σεμινάριο στις Ψυχοθεραπευτικές Μεθόδους (Ομαδική Ανάλυση, Ψυχόδραμα, Θεραπευτική Κοινότητα, Οικογενειακή Θεραπεία) και την Ψυχολογική Αξιολόγηση στο Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο - Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών.
Είναι Μέλος στον Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων και έχει δημοσιεύσει άρθρα με θέματα Ψυχολογίας-Φιλοσοφίας στα περιοδικά: Άβατον, Δίοδος και Αυτογνωσία.
Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Βρετανικός Σύλλογος Ψυχολόγων, σε συνεργασία με το Βρετανικό Επιστημονικό Συμβούλιο, του απένειμε τον επαγγελματικό τίτλο του Registerd Scientist (Rsci), ως αναγνώριση της επιστημονικής του κατάρτισης, της επαγγελματικής του επάρκειας και εμπειρίας, στον επαγγελματικό και επιστημονικό χώρο της Ψυχολογίας.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Ανάμεσα στο τίποτα, στο κάτι και στα πάντα

 • Κατηγορία: Σχέσεις & Επικοινωνία
 • Εκδότης: Ήτορ
 • ISBN: 978-618-81934-9-9
 • ISBN: 978-618-81934-9-9
 • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2017
 • Συγγραφέας: Κουσιάδης, Ευάγγελος
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο | Παράδοση σε 1-4 ημέρες
 • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
 • 14,00€
 • 12,72€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 12,00€