-25% Υπαρξισμός και συμβουλευτική θεωρία

Υπαρξισμός και συμβουλευτική θεωρία

Η υπαρξιακή συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας δείχνει να προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον διορατικών επιστημόνων της ψυχικής υγείας, της εκπαίδευσης, της ειδικής και διαπολιτισμικής παιδαγωγικής, της κοινωνικής υποστηρικτικής και της επαγγελματικής ανάπτυξης-υποστήριξης.


Χωρίς αμφιβολία η παραπάνω τάση, που προβάλλεται πλέον ως συμπληρωματική μεθοδολογική και λειτουργική ανάγκη σε όλους τους χώρους που εφαρμόζεται συμβουλευτική, υποστηρίζεται και εξελίσσεται έχοντας ως γνώμονα και παρακαταθήκη τις κλασικές και σύγχρονες φιλοσοφικές παραδοχές του εξιστενσιαλισμού και της φαινομενολογίας.


Οι θεωρίες αυτές υποστηρίζουν, ότι ο ανθρώπινος ψυχισμός αλλά και η διανοητική-κοινωνική του συγκρότηση, δεν είναι παρά η σύνθετη και πολυσχεδής εκφορά της υπαρξιακής ταυτότητας, στην οποία σχεδόν συγκρουσιακά επισωρεύονται, επιδρούν και διαμορφώνονται εγγενείς τάσεις, βιωματικές και ιστορικές εμπειρίες καθώς και συλλογικές ή ατομικές, πολιτιστικέ,ς πολιτικές και κοινωνικές πιέσεις, εκτιμήσεις και αντιδράσεις.
[...]

Διαστάσεις 24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 01/01/2005
Σελίδες 158
Συγγραφέας Τσάκαλος, Μιχάλης

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Υπαρξισμός και συμβουλευτική θεωρία

  • 0  
  • Εσείς, έχετε διαβάσει το βιβλίο;
    Εάν ναι, θα το συστήνατε σε άλλους αναγνώστες;
  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
  • 15,08€
  • 11,31€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 10,67€

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα