-10% Κοινωνική ψυχολογία

Κοινωνική ψυχολογία

Το βιβλίο αυτό μεταφέρει την κοινωνική ψυχολογία κοντά στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου, αναλύοντας όλα τα κομβικής σημασίας θέματα που την έχουν απασχολήσει μέχρι σήμερα. Υπερασπίζεται και αντικρούει όσα συχνά υποστηρίζονται, ότι δηλαδή η κοινωνική ψυχολογία «δεν πραγματεύεται τα εμφανιζόμενα κοινωνικά προβλήματα», αλλά παραμένει περιορισμένη στον χώρο του εργαστηρίου ή προσκολλάται στη δημιουργία μικρής εμβέλειας θεωριών.

Παρουσιάζει τους κεντρικούς σταθμούς της έρευνας σχετικά με βασικές ψυχολογικές διαδικασίες του ατόμου που αλληλεπιδρά με άλλα άτομα, μέσω φυσικής ή νοητής παρουσίας, και βεβαίως τις νεότερες προσπάθειες για την ανάπτυξη της έρευνας μέσα από δι-επιστημονικά και δια-κλαδικά μονοπάτια.

Το βιβλίο αυτό, παρά την πληθώρα των θεωριών, των θεωρητικών μοντέλων και των εμπειρικών ευρημάτων που αναλύει, με διατύπωση προσιτή και κατανοητή, παραδείγματα καταστάσεων που είτε ζούμε όλοι είτε θα μπορούσαν να μας συμβούν, με αποσπάσματα από τον Τύπο και αναφορές στην πρόσφατη ιστορία της ανθρωπότητας, κατορθώνει να δείξει πώς βρίσκουν εφαρμογή οι θεωρίες και τα εμπειρικά ευρήματα της κοινωνικής ψυχολογίας, και πώς μπορούν να προσφέρουν προτάσεις για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων.

Με περιλήψεις και γνωστικούς χάρτες ανά κεφάλαιο συμβάλλει καθοριστικά στην οργάνωση των προσφερόμενων επιστημονικών γνώσεων, βοηθώντας συστηματικά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να αποκτήσουν στέρεα θεμέλια των βασικών γνώσεων του κλάδου.

Οι δραστηριότητες και οι προβληματισμοί που επιπροσθέτως παρέχει σε κάθε θεματική ενότητα παρακινούν και βοηθούν τους αναγνώστες να εφαρμόσουν και οι ίδιοι στη δική τους πραγματικότητα όσες γνώσεις τούς προσφέρονται. Για τους αναγνώστες που γοητεύονται από όσα διαβάζουν, προστίθενται σε κάθε θεματική ενότητα προτάσεις για περαιτέρω ενασχόληση.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

1. Ιστορία, Μέθοδοι και Προσεγγίσεις

2. Αιτιακή απόδοση

3. Κοινωνική νόηση

4. Στάσεις

5. Κοινωνική επιρροή

6. Ομαδικές διαδικασίες

7. Εαυτός και ταυτότητα

8. Προκατάληψη

9. Διομαδικές σχέσεις

10. Επιθετικότητα

11. Φιλοκοινωνική συμπεριφορά

12. Διαπροσωπική προσέγγιση και έλξη

13. Φιλία και έρωτας

14. Εφαρμογές

Διαστάσεις 29x21
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 31/07/2023
Σελίδες 467
Συγγραφέας Crisp, Richard J.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Κοινωνική ψυχολογία

  • 0  
  • Εσείς, έχετε διαβάσει το βιβλίο;
    Εάν ναι, θα το συστήνατε σε άλλους αναγνώστες;
  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
  • 50,00€
  • 45,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 42,45€

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα