-15% Ποιοτικές μέθοδοι έρευνας στην ψυχολογία

Ποιοτικές μέθοδοι έρευνας στην ψυχολογία

Το ανά χείρας εισαγωγικό βιβλίο για τις ποιοτικές μεθόδους έρευνας στο πεδίο της ψυχολογίας αποτελεί βασικό εγχειρίδιο για τους σπουδαστές που δεν έχουν εμπειρία στην ψυχολογία ποιοτικής μεθοδολογίας. Παρουσιάζει το θέμα με ξεκάθαρο τρόπο με βάση οκτώ διαφορετικές προσεγγίσεις στις ποιοτικές μεθόδους, εξηγώντας πώς πρέπει να χρησιμοποιείται καθεμιά από αυτές, ποιες είναι οι διαδικασίες και οι τεχνικές που περιλαμβάνουν και ποιοι οι περιορισμοί που συνδέονται με αυτού του είδους την έρευνα.

Στη νέα αυτή έκδοση, με βάση την οποία έγινε η μετάφραση στα ελληνικά, το υλικό έχει αναδιοργανωθεί και επικαιροποιηθεί ώστε να αντανακλά τις εξελίξεις του πεδίου, ενώ το στιλ γραφής της Carta Willig, δημοφιλές τόσο στους φοιτητές όσο και στους διδάσκοντες, παραμένει το ίδιο.

"Δεν υπάρχει άλλο αντίστοιχο κείμενο στην ψυχολογία τόσο καλό όσο το κείμενο της Willig - η σαφήνεια, η πειθώ και η καταπληκτική της ικανότητα να εκφράζει με απλή γλώσσα δύσκολες έννοιες στο πεδίο της μεθοδολογίας είναι κάτι που οι φοιτητές ψυχολογίας θα βρίσκουν χρήσιμο για πολύ καιρό ακόμα".
(Paula Reavey, Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο London South Bank University του Ηνωμένου Βασιλείου)

"Πρόκειται για το πιο προσιτό και φιλικό εισαγωγικό κείμενο σχετικά με τις ποιοτικές μεθόδους έρευνας στην ψυχολογία και μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρει κανείς ρίσκα, να βγει στον δρόμο για την περιπέτεια και να μάθει πραγματικά να κάνει έρευνα με βάση τις ποιοτικές μεθόδους".
(Wendy Stainton Rogers, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής φροντίδας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου)

"Έχουν προστεθεί κεφάλαια για την επιστημολογία και την ερμηνεία, κάτι που πιστεύω πως οι φοιτητές μου βρίσκουν ιδιαίτερα χρήσιμο, καθώς συχνά αυτά είναι τα πιο δύσκολα θέματα για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στις ποιοτικές μεθόδους έρευνας".
(Δρ. David Harper, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας στο University of East London του Ηνωμένου Βασιλείου)

Στο βιβλίο έχουν συνεισφέρει επίσης οι Sarah Jane Dryden, Caroline Silcock και Joanna Silver.
Διαστάσεις 24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 01/12/2015
Σελίδες 584
Συγγραφέας Willig, Carla

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Ποιοτικές μέθοδοι έρευνας στην ψυχολογία

  • 0  
  • Εσείς, έχετε διαβάσει το βιβλίο;
    Εάν ναι, θα το συστήνατε σε άλλους αναγνώστες;
  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
  • 42,00€
  • 35,70€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 33,68€

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα