-9% Συζητώντας με την εσωτερική μητέρα

Συζητώντας με την εσωτερική μητέρα

Μια όψη της θεραπείας, συχνά παραμελημένη στη βιβλιογραφία της αυτοβοήθειας, είναι η εργασία με το εσωτερικευμένο μητρικό πρότυπο.

Ανεξάρτητα από το αν η πραγματική μητρική φροντίδα που λάβαμε ήταν επαρκής ή ανεπαρκής, η συγγραφέας θεωρεί ότι είναι εφικτή η θεραπεία με τη σύμπραξη μιας αρχετυπικής μητέρας που όλοι φέρουμε μέσα μας. Το αρχέτυπο ανταποκρίνεται στην ιδέα που έχουμε για την ιδανική μητρική παρουσία και φροντίδα.

Το βιβλίο συνεπώς απευθύνεται σε όλους όσοι νιώθουμε την ανάγκη ενός μητρικού προτύπου στην ενήλικη ζωή μας, είτε λάβαμε τη μητρική αγάπη στην πληρότητά της είτε όχι. Γνωρίζοντας και συνομιλώντας με αυτό το πρότυπο, μπορούμε να θεραπεύσουμε τραύματα ή να αναδομήσουμε κάποιες ανεπίλυτες παιδικές εμπειρίες που μας δυσκολεύουν ή μας προκαλούν αρνητικά συναισθήματα.

Μπορούμε να εμβαθύνουμε την εμπειρία της σημερινής καθημερινότητας μέσα από την εσωτερική μητρική αγάπη που όλοι έχουμε ανάγκη, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειριών. Απευθύνεται όμως και πιο ειδικά –στο τρίτο μέρος– στα σημερινά κορίτσια της εφηβείας ή της πρώτης μετεφηβικής ηλικίας, με σκοπό να δώσει έναν πρακτικό οδηγό πέρα τις επιπόλαιες και επικρατούσες αντιλήψεις.
Διαστάσεις21χ14
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2017
Σελίδες184
ΣυγγραφέαςΠρεκατέ, Βικτωρία
Συγγραφέας
Πρεκατέ, Βικτωρία
Η Βικτωρία Πρεκατέ είναι εκπαιδευτικός και ψυχολόγος, με βασικές και μεταπτυχιακές σπουδές στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λονδίνου, και απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1992 εργάζεται εθελοντικά σε αγγλικές και ελληνικές οργανώσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας και του παιδιού. Το 2007, ίδρυσε μαζί με μια ομάδα ευαισθητοποιημένων εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών, τον "ΜΕΝΤΟΡΑ για την Παιδική Προστασία και Ευημερία" με στόχο την προστασία του παιδιού, μέσω της ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων και του κοινού γενικότερα. Μέσω του "ΜΕΝΤΟΡΑ" έχει προσφέρει πληθώρα ομιλιών ευαισθητοποίησης για τον σχολικό εκφοβισμό, την προστασία από την παιδική κακοποίηση, την αυτοεκτίμηση των παιδιών, τη βία στην εφηβεία και την εκπαίδευση αξιών, όπως επίσης τηλεφωνική και ηλεκτρονική συμβουλευτική. Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Οδηγός Εκπαιδευτικών και Γονέων για την Ανίχνευση της Παιδικής Κακοποίησης" και "Η Κακοποίηση του Παιδιού στο Σχολείο και στην Οικογένεια" και μεταφράστρια-επιμελήτρια του βιβλίου "Οδηγός Θεραπείας από τον Βιασμό" (από τις Ιατρικές Εκδόσεις ΒΗΤΑ). Πληθώρα άρθρων της έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Συζητώντας με την εσωτερική μητέρα

 • Κατηγορία: Αυτογνωσία
 • Εκδότης: Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
 • ISBN: 978-960-452-232-3
 • ISBN: 978-960-452-232-3
 • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2017
 • Συγγραφέας: Πρεκατέ, Βικτωρία
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο | Παράδοση σε 1-4 ημέρες
 • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
 • 17,00€
 • 15,44€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 14,57€