-10% Dasein ανάλυση

Dasein ανάλυση

Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της εκδοτικής σειράς:
ΕΠΟΧΗ φαινομενολογία-ψυχοθεραπεία-ερμηνευτική

Φιλοδοξία της σειράς είναι να προσφέρει βιβλία υψηλού επιπέδου που εμπνέονται από την φαινομενολογία, την ερμηνευτική και την υπαρξιακή σκέψη, σχετικά με την ψυχοθεραπεία.
Αποτελεί τη συνέχεια της κυκλοφορίας του περιοδικού "Εποχή/Epoche" που ήδη αριθμεί έξι τεύχη. Το όλο εγχείρημα βρίσκεται υπό την επιμέλεια και την υποστήριξη τριών φαινομενολογικών ψυχοθεραπευτικών εταιρειών: Ελληνική Εταιρεία Dasein-ανάλυσης (Ελληνική Εταιρεία Φαινομενολογικής-Υπαρξιακής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας), Το Ελληνικό Κέντρο Focusing (Προσωποκεντρική και Focusing-βιωματική Προσέγγιση), Η Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας "Γίγνεσθαι".

Στο σημαντικό αυτό έργο της, η Ελβετίδα ψυχαναλύτρια και ψυχοθεραπεύτρια Alice Holzhey-Kunz επιχειρεί μια νέα, συνολική και συστηματική θεμελίωση της dasein-αναλυτικής ψυχοθεραπείας. Αξιοποιώντας την φιλοσοφική ανθρωπολογία που αναπτύσσει ο Martin Heidegger στο έργο "Είναι και χρόνος" παρουσιάζει μια εκδοχή της dasein-ανάλυσης που όχι απλώς δεν αποκηρύσσει την φροϋδική ψυχανάλυση, αλλά και επανασυνδέεται ρητά μ’ αυτήν, αναζητώντας παράλληλα τον διάλογο και με άλλες συγγενείς ψυχοθεραπευτικές κατευθύνσεις.
Διαστάσεις24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2018
ΣειράΕποχή
Σελίδες320
ΣυγγραφέαςHolzhey - Kunz, Alice
Συγγραφέας
Holzhey - Kunz, Alice
Η Ελβετίδα ψυχαναλύτρια και ψυχοθεραπεύτρια Alice Holzhey-Kunz (1943) σπούδασε φιλοσοφία και ιστορία στην Ζυρίχη. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής της στην ψυχοθεραπεία υπό τον Medard Boss στο Dasein-αναλυτικό Ινστιτούτο της Ζυρίχης, αφιερώθηκε στην θεωρία και την πράξη της dasein-ανάλυσης. Έχει δημοσιεύσει τρία βιβλία και πολλά άρθρα σε συλλογικά έργα και περιοδικά. Έχει επιμεληθεί επίσης την νέα έκδοση επιλεγμένων έργων του Ludwig Binswanger. Χάρη στο έργο και την δράση της, αποτελεί σήμερα έναν από τους διαπρεπέστερους εκπροσώπους της ψυχοθεραπευτικής αυτής κατεύθυνσης.
ΜεταφραστήςΚακοσίμου, Βάλια

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Dasein ανάλυση

  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • 20,00€
  • 17,99€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 16,97€