-20% Ζώντας μαζί

Ζώντας μαζί

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ενσωματώσει ό, τι του είναι ξένο. Απορρίπτει οτιδήποτε δεν του ανήκει, οτιδήποτε δεν έχει προγραμματίσει για τον εαυτό του. Αυτό αποτελεί τη βάση της μη κατευθυντικότητας, δηλαδή της μη επιβολής.

Αν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε να εξελιχθούν οι άνθρωποι που βρίσκονται καθηλωμένοι σε συμπεριφορές άμυνας, επίθεσης, κυριαρχίας, άρνησης, η μόνη λύση είναι να τους επιτρέψουμε οι συμπεριφορές τους να φτάσουν τα άκρα. Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι τίποτε άλλο, παρά τρόποι, αδέξιοι και λανθασμένοι, για να φτάσουν στην ευτυχία.

Αυτό που φοβούνται τα περισσότερα ψυχοθεραπευτικά και παιδαγωγικά συστήματα, είναι ακριβώς αυτή η εμμονή, αυτό το "παραλήρημα", και προσπαθούν να το αποφύγουν με κάθε τρόπο... Ενώ, πρέπει να κάνουν το αντίθετο: να βρουν ένα τρόπο που να βοηθά τους ανθρώπους να βγάζουν προς τα έξω τις παραληρηματικές φαντασιώσεις, να τις εκφράζουν..."

Διαστάσεις21χ14
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2015
Σελίδες211
ΣυγγραφέαςLobrot, Michel
Συγγραφέας
Lobrot, Michel
Ο Michel Lobrot είναι Γάλλος Ψυχο-κοινωνιολόγος, ψυχοθεραπευτής, εμπνευστής της Μη-κατευθυντικής-Παρεμβατικής μεθόδου και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris VIII, έχει γράψει πολλά βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει στη Γαλλία και σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα μολονότι γνωστός από το 1985, είναι η πρώτη φορά που μεταφράζεται ολοκληρωμένο έργο του.
ΜεταφραστήςΧαραλαμπίδου, Ναυσικά

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Ζώντας μαζί

  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • 13,00€
  • 10,34€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 9,76€