-11% Ψυχοπαθολογία

Ψυχοπαθολογία

Γιατί ορισμένα άτομα βυθίζονται τόσο πολύ μέσα στην κατάθλιψη, σε σημείο που να μη μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι; Γιατί κάποια άλλα άτομα δυσκολεύονται να ελέγξουν την κατανάλωση αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών; Γιατί ορισμένοι άλλοι γίνονται βίαιοι προς τρίτους και σε ορισμένες περιπτώσεις και προς τον ίδιο τους τον εαυτό;

Σκοπός του βιβλίου είναι να προσφέρει μια συνεκτική εισαγωγή στις βασικές ψυχολογικές διαταραχές στο πεδίο της ψυχοπαθολογίας.

Χρησιμοποιούμε μια βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση προκειμένου να παράσχουμε μια εξελιγμένη εκτίμηση του συνολικού πλαισίου στο οποίο εμφανίζονται οι ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές. Αυτό σημαίνει ότι παρουσιάζουμε και περιγράφουμε το ευρύ φάσμα των βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων, οι οποίοι συνεργάζονται σε οδηγούν στην ανάπτυξη ψυχολογικών διαταραχών.

Για να διευκολυνθεί η κατανόηση, το υλικό που αφορά κάθε διαταραχή παρουσιάζεται με λογικό και συνεπή τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, εστιάζουμε σε τρεις σημαντικές πτυχές: (1) την κλινική εικόνα, όπου περιγράφουμε τα συμπτώματα της διαταραχής και τα βασικά χαρακτηριστικά της, (2) τους παράγοντες που εμπλέκονται στην ανάπτυξη της διαταραχής και (3) τις μεθόδους αντιμετώπισης. Σε κάθε περίπτωση, εξετάζουμε τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τις βιολογικές, ψυχοκοινωνικές (ψυχολογικές και διαπροσωπικές) και κοινωνικοπολιτισμικές (ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον κουλτούρας και υποκουλτούρας) επιρροές.

Το βιβλίο Ψυχοπαθολογία έχει μια μακρά και ιδιαίτερη παράδοση ως σύγγραμμα προπτυχιακών σπουδών. Μετά από την πρώτη έκδοση με συγγραφέα τον James Coleman, πολλά χρόνια πριν, το βιβλίο θεωρείται το πλέον περιεκτικό του πεδίου. Στην πορεία, έχουν προκύψει αρκετές αλλαγές, οι οποίες χαρακτηρίζουν απολύτως τη συγκεκριμένη καινούρια έκδοση.

Η συντακτική ομάδα των Hooley-Butcher-Nock-Mineka είναι σε θέση να παράσχει στους φοιτητές μια ολοκληρωμένη και περιεκτική κατανόηση της ψυχοπαθολογίας. Κάθε συγγραφέας είναι διακεκριμένος ερευνητής, έμπειρος διδάσκων και πιστοποιημένος κλινικός ψυχολόγος. Έκαστος φέρει διαφορετικά πεδία εμπειρογνωμοσύνης και διαφοροποιημένα ερευνητικά ενδιαφέροντα στο κείμενο.

Η καινούρια αυτή έκδοση του βιβλίου Ψυχοπαθολογία περιλαμβάνει τις πλέον επικαιροποιημένες πληροφορίες όσον αφορά τις διαγνωστικές κατηγορίες, τις ταξινομήσεις και τα κριτήρια του DSM-5.
Διαστάσεις 29x21
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 01/12/2020
Σελίδες 880
Συγγραφέας Hooley, Jill M

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Ψυχοπαθολογία

  • 0  
  • Εσείς, έχετε διαβάσει το βιβλίο;
    Εάν ναι, θα το συστήνατε σε άλλους αναγνώστες;
  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
  • 130,00€
  • 115,70€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 109,15€

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα