-5% Λειτουργική νευροαπεικόνιση στην νευροψυχολογία και στις γνωσιακές νευροεπιστήμες

Λειτουργική νευροαπεικόνιση στην νευροψυχολογία και στις γνωσιακές νευροεπιστήμες

Με πρόθεση να βελτιώσουμε την παρούσα κατάσταση στις νευροεπιστήμες, στο πρώτο μέρος του εγχειριδίου αυτού περιγράφουμε τα συστήματα μη επεμβατικής καταγραφής των εκπεμπομένων από τον ανθρώπινο εγκέφαλο σημάτων και τις βασικές μεθόδους κατασκευής λειτουργικών εικόνων βάσει των σημάτων αυτών.

Επιπλέον, παραθέτουμε τις βασικές αρχές οι οποίες διέπουν τη σχετική τεχνολογία και φυσιολογία και υποδεικνύουμε τον σωστό τρόπο εφαρμογής τους. Το δε κίνητρο της επικεντρώσεώς μας στις βασικές αρχές είναι η διαπίστωση ότι ενώ η σχετική τεχνολογία και οι τεχνικές αναλύσεως των δεδομένων και της δομήσεως εικόνων αλλάζουν διαρκώς και ταχέως, οι αρχές παραμένουν εν ισχύι αναλλοίωτες και αποτελούν την βάση της κατανοήσεως των τεχνικών εξελίξεων.

Στο δεύτερο μέρος του εγχειριδίου επιχειρούμε μια όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη κριτική παρουσίαση των κυριοτέρων επιμέρους εφαρμογών των μεθόδων της λειτουργικής απεικονίσεως με σκοπό να αναδείξουμε τα μέχρι τώρα επιτεύγματά της αλλά και να εντοπίσουμε τα σημεία όπου η προσεκτικότερη και ορθότερη εφαρμογή των μεθόδων αυτών θα επιταχύνει τον ρυθμό ουσιαστικής προόδου στις γνωσιακές νευροεπιστήμες και στη νευροψυχολογία.

Διαστάσεις24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2019
Σελίδες538
ΣυγγραφέαςΠαπανικολάου, Ανδρέας Κ., 1950-
Συγγραφέας
Παπανικολάου, Ανδρέας Κ., 1950-
Ο καθηγητής Ανδρέας Κ. Παπανικολάου γεννήθηκε το 1950 στο Μούλκι Κορινθίας. Το 1972 πήρε πτυχίο ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Ζαβιέρ (Xavier) και το 1978 διδακτορικό δίπλωμα στην ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Νοτίου Ιλινόις. Στη συνέχεια δίδαξε επί δύο χρόνια στο Πανεπιστήμιο Ζαβιέρ και στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, ενώ από το 1980 εργάζεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον, όπου διευθύνει το Κέντρο Κλινικών Νευροεπιστημών. Το 2002 ίδρυσε το θερινό Ινστιτούτο Προχωρημένων Σπουδών της Διεθνούς Νευροψυχολογικής Εταιρίας, το οποίο και διευθύνει. Έτυχε αρκετών διακρίσεων και χρηματοδοτήθηκε από τα ΝΙΗ, ΝSF και άλλους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς των ΗΠΑ για τις έρευνες του σχετικά με την επιληψία, τις αναπτυξιακές διαταραχές, την πλαστικότητα του εγκεφάλου και την απεικόνιση των εγκεφαλικών μηχανισμών των νοητικών λειτουργιών, τις οποίες διεξάγει στα δύο εργαστήρια μαγνητοεγκεφαλογραφίας του Ιατρικού Κέντρου του Χιούστον. Δημοσίευσε πλήθος ερευνητικών εργασιών και αρκετά βιβλία με θέματα τόσο τεχνικά και κλινικά όσο και θεωρητικά.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Λειτουργική νευροαπεικόνιση στην νευροψυχολογία και στις γνωσιακές νευροεπιστήμες

 • Κατηγορία: Νευροψυχολογία
 • Εκδότης: Παρισιάνου Α.Ε.
 • ISBN: 960-583-413-8
 • ISBN: 978-960-583-413-5
 • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2019
 • Συγγραφέας: Παπανικολάου, Ανδρέας Κ., 1950-
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο | Παράδοση σε 1-4 ημέρες
 • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
 • 68,00€
 • 64,61€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 60,95€