-9% Το παιχνίδι της ζωής και πως να το παίξεις

Το παιχνίδι της ζωής και πως να το παίξεις


Η Φλόρενς Σιν έγραψε αυτό το βιβλίο το 1925 και πριν λίγα χρόνια που "έτυχε" να έρθει στα χέρια μου, κυριολεκτικά με συνεπήρε με τη ζωντάνια του. Είμαι βέβαιος ότι και μετά από δεκάδες χρόνια, θα παραμένει το ίδιο φρέσκο, καθότι το μήνυμα που μεταφέρει είναι εντελώς διαχρονικό.

Είναι σημαντικό που υπάρχουν κάποιοι να μας θυμίζουν, ότι γινόμαστε έρμαια συνθηκών και καταστάσεων, μόνο επειδή εμείς το επιλέγουμε. Γιατί έχουμε όλη τη δύναμη, όλη τη χάρη, όλη την ευλογία, για να ζούμε στον παράδεισό μας, εδώ και τώρα... και πάντα.

Σαν ελάχιστος φόρος τιμής στη φωτισμένη αυτή γυναίκα και το υπέροχο μήνυμά της, προέκυψε η απόδοση αυτού του βιβλίου στα Ελληνικά. Παράλληλα είναι μια ελάχιστη προσφορά στους συμμαθητές της Ζωής, μια υπενθύμιση ότι σαν παιδιά του Θεού ο κόσμος όλος είναι δικός μας.

Έχοντας λησμονήσει αυτό, ζούμε έναν "καθημερινό αγώνα". Δεν υπάρχει όμως λόγος να ζούμε σαν ζητιάνοι μέσα στο ίδιο μας το παλάτι. Έχουμε δικαίωμα επιλογής! Η Φλόρενς δείχνει απλά και πρακτικά, ότι έχουμε και τον τρόπο επιλογής. Το μυστικό ίσως να βρίσκεται στην άκρη της γλώσσας μας ή ίσως στα μύχια του νου μας.

Εύχομαι το μήνυμα αυτό, που "έτυχε" επίσης να έρθει στα χέρια σου, να ξυπνήσει και στη δική σου καρδιά και το νου, αυτή την ανεκτίμητη αλήθεια. Είναι καθαρά δική σου επιλογή.

Γιατί έτσι είναι το Παιχνίδι της Ζωής!
Διαστάσεις21χ14
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2017
Σελίδες96
ΣυγγραφέαςShinn, Florence Scovel
Συγγραφέας
Shinn, Florence Scovel
H Florence Scovel Shinn γεννήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 1871 στο New Jersey
και απεβίωσε τον Οκτώβριο του 1940. Στα νιάτα της διακρίθηκε σαν ηθοποιός και
εικονογράφος βιβλίων και στη μέση ηλικία της άρχισε το πνευματικό, μεταφυσικό
και συγγραφικό της έργο, ενταγμένη στο φιλοσοφικό κίνημα Νέο Σκεπτικό (New
Thought) που αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον 19ο αιώνα. Το πνευματικό διδακτικό της έργο έγινε ευρέως γνωστό το 1925 με την έκδοση
του πρώτου της βιβλίου "Το Παιχνίδι της Ζωής και Πώς να το Παίξεις" (The Game
of Life and How to Play It). Ακολούθησαν το 1928 "Your Word is Your Wand" και το
1940 "The Secret Door to Success". Με μια φράση στο "Παιχνίδι της Ζωής" η
Florence εξέφρασε τη φιλοσοφία της ως εξής: Οι αόρατες δυνάμεις πάντα δουλεύουν για τον άνθρωπο που -κινεί τα νήματα-, ακόμα και αν αυτός δεν το γνωρίζει. Χάρη στη δονητική δύναμη των λέξεων, οτιδήποτε προφέρει αρχίζει να το προσελκύει. Στο βιβλίο αυτό παίρνει κάποια γνωστά εδάφια της Βίβλου και τα εξηγεί μέσα από ένα μεταφυσικό πρίσμα, αποκαλύπτοντάς μας μια πολύ διαφορετική πτυχή αυτών, που έχει να κάνει με την εσωτερική δύναμη του ανθρώπου. Η φιλοσοφία της επικεντρώνεται στη δύναμη της θετικής σκέψης και των λεκτικά εκφραζόμενων θετικών δηλώσεων. Με πολλά παραδείγματα η Florence μας δείχνει με ποιον τρόπο μπορεί όποιος θέλει να πάρει τη δύναμη αυτή στα χέρια του - από τη στιγμή που είναι δικαιωματικά δική του - και να αλλάξει τη ζωή του, εκπληρώνοντας τα όνειρά του!
ΜεταφραστήςΚυρίτσης, Γιώργος Μ.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Το παιχνίδι της ζωής και πως να το παίξεις

 • Κατηγορία: Θετική Ψυχολογία
 • Εκδότης: Διόνικος
 • ISBN: 978-618-5054-22-9
 • ISBN: 978-618-5054-22-9
 • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2017
 • Συγγραφέας: Shinn, Florence Scovel
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο | Παράδοση σε 1-4 ημέρες
 • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
 • 8,80€
 • 7,99€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 7,54€