-9% Εξαντλήθηκε Ο υπαρξισμός στην ψυχοθεραπεία

Ο υπαρξισμός στην ψυχοθεραπεία

Τι σημαίνει να είμαι υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής; Ποιες είναι οι διαφορετικές υπαρξιακές προσεγγίσεις στην ψυχοθεραπεία; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποιες οι αδυναμίες των προσεγγίσεων αυτών;
Προσφέροντας στους επαγγελματίες και τους σπουδαστές του χώρου αλλά και στο ευρύτερο κοινό μια εξαιρετικά χρήσιμη εισαγωγή στο πλούσιο τοπίο των υπαρξιακών προσεγγίσεων. Με έμφαση στην πρακτική εφαρμογή και την άμεση επαφή με τον θεραπευόμενο, το βιβλίο:
- παραθέτει και αναλύει τις έξι βασικές υπαρξιακές προσεγγίσεις,
- παρουσιάζει μερικές από τις σημαντικές προσωπικότητες του χώρου της υπαρξιακής ψυχολογίας, όπως οι Binswanger, Boss, Frankl, Laing, May, Yalom, van Deurzen και Spinelli,
- συγκρίνει τις κυριότερες υπαρξιακές προσεγγίσεις εντοπίζοντας τα κοινά αλλά και τα διαφορετικά τους σημεία,
- παρέχει αναλυτικές οδηγίες και παραπομπές για περαιτέρω μελέτη.

Με παραδείγματα από διαλόγους μεταξύ θεραπευομένου και θεραπευτή, καθώς και μέσα από περιπτωσιολογικες μελέτες, προσφέρει στους σπουδαστές και τους επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές πολλά χρήσιμα στοιχεία, που μπορούν να ενσωματώσουν εποικοδομητικά στη δουλειά τους.
Διαστάσεις22χ15
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2008
Σελίδες182
ΣυγγραφέαςCooper, Mick
Συγγραφέας
Cooper, Mick
Ο Mick Cooper είναι μια σημαντική προσωπικότητα στους χώρους της υπαρξιακής, προσωποκεντρικής, βιωματικής και σχεσιακής (relational) ψυχοθεραπείας. Είναι αναγνωρισμένος για τις έρευνές του στη συμβουλευτική στα σχολεία και το 2005 η Βρετανική Ομοσπονδία Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας του απένειμε βραβείο για τη συνεισφορά του στην έρευνα στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία.
Από το 2005 ο Mick Cooper είναι καθηγητής Συμβουλευτικής στο πανεπιστήμιο του Strathclyde και έχει εργαστεί στα πανεπιστήμια του Brighton και του Sussex.
Είναι αναγνωρισμένος υπαρξιακός ψυχοθεραπευτής (UKCP) και ζει στη Γλασκόβη με τη σύντροφό του και τα τέσσερα παιδιά τους. Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη Συμβουλευτική στα σχολεία, την Υπαρξιακή Θεραπεία, την Προσωποκεντρική Βιωματική θεραπεία, Πλουραλιστικές προσεγγίσεις και Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία Βάθους.
Εκτός από τον "Υπαρξισμό στην ψυχοθεραπεία" έχει μεταξύ άλλων συμμετάσχει στη συγγραφή των βιβλίων: "The Handbook of Person-Centred Psychotherapy and Counselling", "Politicizing the Person-centred Approach: An Agenda for Social Change", "Working at Relational Depth in Counselling and Psychotherapy".
ΜεταφραστήςΔημοπούλου, Μεσένια

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Ο υπαρξισμός στην ψυχοθεραπεία

  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • 28,00€
  • 25,44€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 24,00€