-10% Συνειδήσεις

Συνειδήσεις

Η συνείδηση αποτελεί κεντρικό θέμα στην εργασία του Bert Hellinger, τη συστημική αναπαράσταση. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι συνείδησης που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Με την προσωπική μας συνείδηση επιδιώκουμε να ανήκουμε, να είμαστε αφοσιωμένοι στην οικογένειά μας, να μπορούμε με τον τρόπο αυτό να επιβιώσουμε. Με αυτή τη συνείδηση αθωότητας και ενοχής, είμαστε ταυτόχρονα κοινωνοί και εκφραστές της συλλογικής συνείδησης της οικογένειας, όταν ασυνείδητα θυσιάζουμε τη δύναμή μας στο βωμό της συνοχής και της ασφάλειας όλων των μελών της οικογένειας. Αν άλλα μέλη της οικογένειάς μας έχουν υποφέρει, εμείς δεν είμαστε ελεύθεροι να είμαστε καλά κι ευτυχισμένοι, έως ότου η δική τους συνείδηση του ανήκειν αποκατασταθεί πλήρως.

Τελικά, οι λύσεις βρίσκονται στη συστημική συνείδηση, που όλοι μας μοιραζόμαστε ως άνθρωποι, όλοι ομότιμα, στη φροντίδα της Μεγάλης Ψυχής από την οποία ερχόμαστε και στην οποία επιστρέφουμε, εκεί όλοι ισότιμα.
Διαστάσεις21χ14
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2008
ΣειράΣυστημική Σκέψη και Πράξη
Σελίδες46
ΣυγγραφέαςHellinger, Bert
ΥποσειράΤετράδια Συστημικής Αναπαράστασης
Συγγραφέας
Hellinger, Bert
Ο Bert Hellinger γεννήθηκε το 1925, σπούδασε φιλοσοφία, θεολογία και παιδαγωγική. Εργάστηκε για δεκαέξι χρόνια σε Καθολική ιεραποστολή στους Ζουλού της Νοτίου Αφρικής. Όταν επέστρεψε στην Ευρώπη ασχολήθηκε με διάφορες θεραπευτικές μεθόδους και με την ψυχανάλυση. Ανέπτυξε τη μέθοδο που περιγράφεται στο βιβλίο αυτό ως μια ιδιαίτερη μορφή συστημικής αναπαράστασης. Έτσι συνέβαλε στην επιτυχημένη συμβουλευτική ατόμων, οικογενειών, επιχειρήσεων και οργανισμών. Επιπλέον όμως, όπως θα αντιληφθεί κάθε αναγνώστης του βιβλίου, η μέθοδος αυτή ισορροπεί και θεραπεύει την ψυχή και το πνεύμα των ανθρώπω που την προσεγγίζουν.
ΜεταφραστήςΒαρότσης, Πέτρος

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Συνειδήσεις

  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • 7,95€
  • 7,15€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 6,74€