-10% Εξαντλήθηκε Το μυστήριο του νου

Το μυστήριο του νου


Η συνείδηση βρίσκεται στο πιο θεμελιώδες, επίπεδο της ύπαρξής μας. Χάρη σ' αυτήν αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, επικοινωνούμε, βιώνουμε τον εαυτό μας, αισθανόμαστε και ερμηνεύουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας. Στη συνείδηση βασίζεται η βούληση, η τέχνη και η επιστήμη, αλλά και η καθημερινή μας συμπεριφορά, οι σχέσεις που δημιουργούμε με τους άλλους, τα όνειρά μας και οι προσδοκίες μας.

Τι είναι όμως συνείδηση;

Με ποιο τρόπο ένα υλικό αντικείμενο -ο εγκέφαλος- εγείρει την υποκειμενική αντίληψη του κόσμου; Τι συμβαίνει όταν σκεφτόμαστε και αποφασίζουμε κάτι; Πώς αυτό μεταφράζεται σε πράξη; Το Μυστήριο του Νου αποτελεί τον άλυτο ακόμα γρίφο της επιστήμης και της φιλοσοφίας. Στο παρόν βιβλίο, εκμεταλλευόμενοι τα πορίσματα των πιο πρόσφατων ερευνών στη νευροεπιστήμη, τη φυσική, τη θεωρία των συστημάτων και την Τεχνητή Νοημοσύνη, θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε σε μερικά βασικά ερωτήματα για την τόσο οικεία -αλλά και τόσο άγνωστη συνείδηση. [...]

Διαστάσεις 24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 2001
Σελίδες 180
Συγγραφέας Ζαρκαδάκης, Γιώργος
Συγγραφέας
Ζαρκαδάκης, Γιώργος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Σπούδασε μηχανικός συστημάτων και αυτόματου ελέγχου στο πανεπιστήμιο City του Λονδίνου. Το 1988 ολοκήρωσε το διδακτορικό του στην τεχνητή νοημοσύνη με εφαρμογή στην ιατρική. Ακολούθως εργάστηκε ως βοηθός τεχνολογίας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες και ως στέλεχος των εταιρειών πληροφορικής Andersen Consulting και Silicon Graphics. Παράλληλα με τις επιστημονικές του ασχολίες και έρευνες στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει εκδόσει τα μυθιστορήματα: "Τα μυστικά των χωρών χωρίς" (Αλεξάνδρεια 1994, Κέδρος 1996), "Ανατολικόν τέλος" (Κέδρος 1996, 1999), "Αρχιπελάγους πολιτεία" (Κέδρος 1999, 2000), "Το πέρασμα" (Καστανιώτης 2004), και τη συλλογή διηγημάτων "Όταν η Αμερική εξαφανίστηκε" (Κέδρος, 2002). Είναι διευθυντής του επιστημονικού περιοδικού Focus.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Το μυστήριο του νου

  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • 12,13€
  • 10,91€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 10,29€