-10% Εξαντλήθηκε Η ψυχοπαθολογία του παιδιού και του εφήβου

Η ψυχοπαθολογία του παιδιού και του εφήβου

Μιλάμε για ψυχο-παθολογία στο παιδί, ενώ ακόμη εκείνο δεν έχει αποκτήσει το λόγο ή τη λογική, για να μπορέσει να εκφράσει μέσω αυτών στον ενήλικο την ασθένεια ή τον πόνο που το κατακλύζει.

Το κλάμα ή η σιωπή, η υπερβολική κίνηση ή ακινησία είναι τα μηνύματα που δίνει το παιδί για να δείξει ότι υποφέρει.

Η αναγνώριση των ψυχοπαθολογικών στοιχείων στο παιδί άργησε πολύ να γίνει. Σήμερα η ψυχοπαθολογία του είναι δυναμική, δηλαδή ορίζεται από ένα σύνολο θεωριών, οι οποίες λαμβάνουν υπόψη ότι αυτό βρίσκεται σε ψυχική και σωματική εξέλιξη.

Η ψυχοπαθολογία του παιδιού εξετάζει το σύνολο των παιδικών συμπεριφορών και εκφράσεων σε μια δεδομένη κατάσταση και στιγμή, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ του παιδιού και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει. Η ανάπτυξή του επηρεάζεται άμεσα από το περιβάλλον του, το οποίο έχει τη δύναμη να τη διευκολύνει ή να την παρεμποδίσει.
Διαστάσεις21χ14
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2010
Σελίδες160
ΣυγγραφέαςΤουλιάς, Ηλίας
Συγγραφέας
Τουλιάς, Ηλίας
Ο Ηλίας Τουλιάς είναι διδάκτωρ του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Γεννήθηκε στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας του ιδίου Πανεπιστημίου. Υπηρέτησε ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2004 ως σήμερα κατέχει τη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Η ψυχοπαθολογία του παιδιού και του εφήβου

  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • 15,00€
  • 13,49€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 12,73€