-5% Εξαντλήθηκε Ψυχιατρική νοσηλευτική, νοσηλευτική ψυχικής υγείας

Ψυχιατρική νοσηλευτική, νοσηλευτική ψυχικής υγείας

Η ψυχιατρική νοσηλευτική ως αυτόνομος κλάδος της νοσηλευτικής εκκινεί ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ στην Ελλάδα αναδύεται κατά τη δεκαετία του 1950. Οι αλλαγές στο σύστημα υγείας αλλά και οι νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις έχουν ως αποτέλεσμα τη συνεχή ανασκόπηση και ανάπτυξη της νοσηλευτικής επιστήμης.

Στο παρόν βιβλίο χρησιμοποιούνται τα θεωρητικά εργαλεία της ψυχιατρικής νοσηλευτικής των τελευταίων δεκαετιών, οι πλέον έγκυρες νοσολογικές κατατάξεις και νοσηλευτικές διεργασίες, ενώ πολλά κλινικά παραδείγματα παρέχουν στη θεωρία την απαιτούμενη κλινική της στέγη. Καλύπτονται τόσο η ιστορική εξέλιξη του εν λόγω πεδίου της ψυχιατρικής, όσο και το καθαυτό έργο του νοσηλευτή, η σχέση του με τον ασθενή και οι πολλαπλές οντότητες της ψυχοπαθολογίας.

Το βιβλίο προσφέρει ολιστική προσέγγιση βασισμένη σε ενδείξεις της νοσηλευτικής ψυχικής υγείας με εκσυγχρονισμένη μορφή παρουσίασης που διευκολύνει στην ανάγνωση και εμπέδωση των κλινικών νοσηλευτικών εννοιών σε ψυχολογικές και ψυχιατρικές διαταραχές.

Το βιβλίο απευθύνεται σε νοσηλευτές, ψυχιατρικούς νοσηλευτές και νοσηλευτές ψυχικής υγείας, σε φοιτητές, εκπαιδευόμενους ή εκπαιδευμένους επιστήμονες στην ψυχική υγεία και σε φροντιστές ατόμων με ψυχικά προβλήματα καθώς η πραγμάτευση του θέματος περιλαμβάνει την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς με μια ευρύτητα που συμπλέει με το αίτημα για αποτελεσματική παρέμβαση και θεραπεία της ψυχικής ασθένειας.
Διαστάσεις 24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 01/01/2015
Σελίδες 353
Συγγραφέας Κούκια, Ευμορφία

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Ψυχιατρική νοσηλευτική, νοσηλευτική ψυχικής υγείας

  • 0  
  • Εσείς, έχετε διαβάσει το βιβλίο;
    Εάν ναι, θα το συστήνατε σε άλλους αναγνώστες;
  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
  • 47,00€
  • 44,65€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 42,12€

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα