-10% Νοητική υστέρηση

Νοητική υστέρηση

Στο βιβλίο επιχειρείται για πρώτη φορά -και επιτυγχάνεται με αξιοσημείωτη μεθοδικότητα- η συλλογή εργασιών σχετικών με την εφαρμογή των συστημικών ιδεών σε ασθενείς που έχουν νοητική υστέρηση. Πρόκειται για μια ετερόκλητη ομάδα ασθενών η οποία δεν είχε συγκεντρώσει πάνω της το ενδιαφέρον ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων με τρόπο συστηματικό. Επίσης φαίνεται ότι η συστημική οπτική, με την περισσότερο ολιστική προσέγγιση που τη χαρακτηρίζει και τον πραγματιστικό της χαρακτήρα, μπορεί να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με νοητική υστέρηση.

Οι συγγραφείς ανασκοπούν με λεπτομέρεια τις συστημικές ιδέες και αρχές που εφαρμόζονται στους εν λόγω ασθενείς, καθώς και τις περισσότερο εξατομικευμένες χρήσεις τους ανάλογα με την περίσταση. Αναδεικνύουν μ’ αυτόν τον τρόπο τόσο την πολυπλοκότητα των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι θεραπευτές, όσο και την ελαστικότητα και ευελιξία που πρέπει να διαθέτουν ώστε να προσεγγίζουν περισσότερο αποτελεσματικά τους ασθενείς τους.

Το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε ψυχολόγους, ιατρούς και ψυχοθεραπευτές που επιθυμούν να γνωρίσουν εν πολλοίς άγνωστες χρήσεις της συστημικής θεραπείας, όσο και σε οικογένειες που περιλαμβάνουν άτομο με νοητική υστέρηση, οι οποίες μπορούν να αναζητήσουν τη συνδρομή των νέων αυτών προσεγγίσεων.
Διαστάσεις 24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 2016
Σελίδες 222
Συγγραφέας Συλλογικό έργο

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Νοητική υστέρηση

  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • 26,00€
  • 23,39€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 22,07€