-9% Ψυχολογία ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Ψυχολογία ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Το βιβλίο του ψυχολόγου Δρ. Α.-Σ. Αντωνίου "Ψυχολογία ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες" αναφέρεται με συστηματικό τρόπο σε εννέα βασικές θεματικές ενότητες όπως ΔΕΠ-Υ, νοητική υστέρηση, δυσλεξία, αυτισμό, νευρώσεις, ψυχώσεις, χρόνιες ασθένειες και αναπηρίες. Είναι γεγονός ότι σημαντικές έρευνες των τελευταίων ετών έχουν καταδείξει την ανάγκη -εκτός της παιδαγωγικής- και μιας ψυχολογικής προσέγγισης των επιμέρους ζητημάτων των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών. Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η σύγχρονη ψυχολογική θεώρηση μέσω των βιολογικών, γνωστικών, φαινομενολογικών και άλλων μοντέλων της είναι δυνατόν να διατυπώσει αξιόπιστες διαγνώσεις και να προτείνει αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε πολλές περιοχές της ειδικής αγωγής.

Tο βιβλίο "Ψυχολογία ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες" του Δρ. Αντωνίου μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο "εργαλείο" και σύμβουλο για φοιτητές τμημάτων παιδαγωγικών, ψυχολογίας, ιατρικής και άλλων, εκπαιδευτικούς ειδικής και γενικής αγωγής, γονείς καθώς και για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί υπεύθυνα και να ασχοληθεί περισσότερο συστηματικά με την ιδιαίτερη ψυχολογία των συνανθρώπων μας με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
Αριθμός Τόμου1
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2008
ΣειράΠαιδαγωγικής Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής
Σελίδες512
ΣυγγραφέαςΑντωνίου, Αλέξανδρος - Σταμάτιος
Συγγραφέας
Αντωνίου, Αλέξανδρος - Σταμάτιος
Ο Αλέξανδρος-Σταμάτιος Αντωνίου, είναι Διδάκτωρ Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Manchester της Μ. Βρετανίας. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και έχει διδάξει γνωστικά αντικείμενα της ειδικότητάς του σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά τμήματα καθώς και σε ιδιωτικούς φορείς. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Tα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τον διαπρεπή καθηγητή του Lancaster Univeristy Management School, Cary Cooper (CBE) έχει εκδώσει τέσσερεις διεθνείς τόμους στον χώρο της οργανωσιακής ψυχολογίας και συμπεριφοράς.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Ψυχολογία ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • 40,00€
  • 36,35€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 34,30€