-9% Περιγράφοντας τη δυσλεξία

Περιγράφοντας τη δυσλεξία

Αυτό το βιβλίο, έχει σαν στόχο να εξηγήσει με απλά καθημερινά λόγια και με κύριο εργαλείο την εικόνα, τα χαρακτηριστικά, τις δυσκολίες αλλά και τα πλεονεκτήματα της δυσλεξίας και των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών. Η κυρίαρχη εικόνα είναι το κύριο μέσο μετάδοσης πληροφορίας και συναισθήματος.

Απευθύνεται κυρίως σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς. Αποτελεί ένα εξαιρετικό μέσο για να εξηγήσουν στα παιδιά τους και στους μαθητές τους αντίστοιχα, τι σημαίνει "δυσλεξία" και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Διαβάζοντάς το και εξηγώντας το, δίνεται η δυνατότητα στον γονιό, αλλά και στον εκπαιδευτικό να ανοίξει συζήτηση με το παιδί, προκειμένου να το βοηθήσει να απενεχοποιηθεί, να βρει την ψυχική δύναμη να αντεπεξέλθει στο σχολείο και στην καθημερινότητα.
Διαστάσεις23χ16
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2019
Σελίδες86
ΣυγγραφέαςJones, Mike
Συγγραφέας
Jones, Mike
Ο Mike Jones, είναι γονέας, επιχειρηματίας και έχει δυσλεξία. Σε ηλικία 9 ετών, ο Mike, δεν μπορούσε ούτε καν να γράψει ή να διαβάσει το όνομά του. Η μητέρα του, για να τον βοηθήσει, του έκανε μάθημα στο σπίτι αντί να πηγαίνει σχολείο. Δημιούργησε μια σειρά από τεχνικές, που όπως αποδείχθηκε, τον βοήθησαν πολύ να αναπτύξει την ικανότητα κατανόησης και συγκράτησης πληροφοριών. Η παρέμβαση της μητέρας του, τον βοήθησε στο να αναπτύξει την ικανότητά του να συγκρατεί πληροφορίες και σύντομα έγινε πρώτος από τελευταίος στην τάξη.
Μετά το σχολείο, ο Mike, συνέχισε τις σπουδές του ως δικηγόρος, ενώ η μητέρα του δημιούργησε ένα σχολείο για μαθητές με δυσλεξία. Ο Mike βοηθούσε εκεί απαντώντας στο τηλεφωνικό κέντρο. Ο Mike θυμάται ότι όλοι οι γονείς άρχιζαν τη συζήτηση με τον ίδιο απελπισμένο τρόπο, ζητώντας βοήθεια. O Mike αποφάσισε ότι θα έπρεπε να μεταφέρει τις επιτυχημένες τεχνικές που
εφάρμοσε στο διαδίκτυο, έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους. Το 1999
δημιούργησε το Nessy Learning, μια εταιρεία που στόχο έχει την υποστήριξη μαθητών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες. Μέχρι τώρα, περισσότερα από 20.000 σχολεία και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά χρησιμοποιούν παγκοσμίως το πρόγραμμα αυτό.
ΕικονογράφοςHeming, Leah
ΜεταφραστήςΜηλιώνη, Λία

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Περιγράφοντας τη δυσλεξία

  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • 20,56€
  • 18,68€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 17,62€