-10% Ηθική παρενόχληση

Ηθική παρενόχληση

Αυτή η προσπάθεια είναι αποτέλεσμα της καθημερινής μου επαφής και εμπειρίας με επαγγελματίες υγείας σε χώρους υγείας. Η Ηθική Παρενόχληση κατά των επαγγελματιών υγείας συνιστά παγκόσμιο φαινόμενο, που απαντάται στον ιδιωτικό και τον δημόσιο χώρο όλων των κοινωνιών, ανεξάρτητα από το επίπεδο της ανάπτυξης, του πληθυσμού, του πολιτισμού ή της θρησκείας τους. Το ειδεχθές φαινόμενο της εργασιακής βίας, Παρενόχλησης, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που απειλεί διαρκώς όλους τους εργαζόμενους επαγγελματίες υγείας, άνδρες και γυναίκες, διακυβεύοντας έτσι την αξιοπρέπειά τους, την ψυχική και την σωματική ακεραιότητά τους, αλλά και την ποιότητα της ζωής και της δημοκρατίας μας συνολικά.

Η Ηθική Παρενόχληση είναι μια αδιόρατη απειλή, ένα προσωπείο που πρέπει να αποκαλύπτεται, ώστε τα θύματα που μέχρι τότε υπέφεραν παθητικά να ξαναβρούν την ελπίδα και την δύναμη να εκφράσουν και να καταγγείλουν τις απάνθρωπες πράξεις των οποίων είναι θύματα. Σε αυτό το βιβλίο κυρίαρχο ρόλο παίζει η εμβάθυνση μέσα από έρευνες σε επαγγελματίες υγείας σχετικά με την Ηθική Παρενόχληση, με σκοπό την αναγνώριση, την έγκαιρη αντίδραση και δραστηριοποίηση όλων μας, έτσι ώστε να μην πέφτουμε θύματα ή τουλάχιστον να προλάβουμε ή να αποφύγουμε νέα περιστατικά. Στην προσπάθεια αυτή θέλησα αρχικά να επαναπροσδιορίσω τον ορισμό και τις έννοιες της Ηθικής Παρενόχλησης. Στη συνέχεια να σχολιαστούν οι αιτίες και οι συνέπειες στην γενική υγεία των επαγγελματιών υγείας και οι επιπτώσεις της στον εργασιακό τους χώρο. Επίσης, αναφέρθηκα στα χαρακτηριστικά τόσο του θύτη όσο και του θύματος. Σε ένα δεύτερο μέρος, σχολιάστηκε η ισχύουσα ως τώρα νομοθεσία. Σε ένα τρίτο μέρος, μελετήθηκε η εξάπλωση της Ηθικής πΠαρενόχλησης υπό το πρίσμα των ερευνών και η επίδραση της στην ποιότητα ζωής των επαγγελματιών υγείας. Τέλος, εξετάστηκαν οι πιθανοί τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης, παρατέθηκαν διάφορες μαρτυρίες και εμπειρίες των επαγγελματιών υγείας σχετικά με την επιρροή της Ηθικής Παρενόχλησης και τέλος προτείνετε ένα βιωματικό πρόγραμμα παρέμβασης και αντιμετώπισης της Ηθικής Παρενόχλησης στοχευμένο σε επαγγελματίες υγείας για εφαρμογή και χρήση από ειδικούς ψυχικής υγείας.
Διαστάσεις 24x17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 01/05/2020
Σελίδες 236
Συγγραφέας Κοΐνης, Αριστοτέλης

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Ηθική παρενόχληση

  • 0  
  • Εσείς, έχετε διαβάσει το βιβλίο;
    Εάν ναι, θα το συστήνατε σε άλλους αναγνώστες;
  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
  • 23,00€
  • 20,70€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 19,53€

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα