-10% Κλινική αξιολόγηση και συμβουλευτική

Κλινική αξιολόγηση και συμβουλευτική

Η κλινική αξιολόγηση αποτελεί ένα εργαλείο το οποίο αποσκοπεί στη συγκέντρωση πληροφοριών μέσω της παρατήρησης της λεκτικής και μη λεκτικής συμπεριφοράς του ατόμου που βρίσκεται υπό αξιολόγηση, με σκοπό την ερμηνεία και την ανεύρεση στρατηγικών επίλυσης των προβλημάτων που το απασχολούν.
Το βιβλίο Κλινική Αξιολόγηση και Συμβουλευτική συνοψίζει με απλό και κατανοητό τρόπο τη φιλοσοφία και τις τεχνικές των κυριότερων θεραπευτικών προσεγγίσεων. Οι πίνακες, τα παραδείγματα και οι διαφορετικοί οδηγοί λήψης ιστορικού δαφωτίζουν τον αναγνώστη και αποσαφηνίζουν έννοιες και πρακτικές στο χώρο της ψυχικής υγείας.
Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως πολύτιμος οδηγός αναφοράς για τους φοιτητές Ανθρωπιστικών Επιστημών και τους επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας. Επιπλέον, είναι ένα χρήσιμο βιβλίο για όσους καλούνται να αξιολογήσουν πρόσωπα, αλλά και γι' αυτούς που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο της κλινικής αξιολόγησης και λήψης ιστορικού.

Διαστάσεις24χ16
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2018
Σελίδες196
ΣυγγραφέαςΚολέτση, Μάρσα - Τράγου, Έλενα
Συγγραφέας
Κολέτση, Μάρσα - Τράγου, Έλενα
Η Μάρσα Κολέτση γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κάτοχος πτυχίου στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Sheffield, Μ. Βρετανία κατόπιν υποτροφίας. Έχει ειδικευτεί στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία στο Wandsworth στο Λονδίνο και εν συνεχεία εκπόνησε τη μεταδιδακτορική της έρευνα στο Τμήμα Ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Νοσοκομείου St Georges στο Λονδίνο στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος το οποίο μελετούσε την ποιότητα ζωής ατόμων με σοβαρές ψυχικές διαταραχές. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στη Βρετανική Εθνική Υπηρεσία Ψυχικής Υγείας, στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Sheffield, καθώς και στο Τμήμα Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής του Ιατρικού Κέντρου στο Sheffield. Διδάσκει Ψυχολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε προγράμματα αμερικανικών και βρετανικών πανεπιστημίων και έχει διατελέσει Διευθύντρια του Τμήματος Ψυχολογίας σε ιδιωτικό κολέγιο. Έχει δημοσιεύσει σειρά μελετών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ψυχολογίας-ψυχιατρικής και έχει πάρει συνεντεύξεις από καταξιωμένους επιστήμονες του χώρου της ψυχολογίας, όπως ο Irvin Yalom, ο Howard Gardner και ο Steven Pinker. Έχει εκτενή ερευνητική και κλινική εμπειρία με ασθενείς που πάσχουν από ποικίλες οργανικές και ψυχικές ασθένειες και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια. Τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα εποπτείας, στον κώδικα ηθικής και δεοντολογίας, διαταραχών πρόσληψης τροφής, ψυχωτικών διαταραχών, συμβουλευτικής εγκύων και ατόμων με διαταραχές διάθεσης και αγχώδεις διαταραχές.

Η Έλενα Τράγου Ph.D., γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αθηνών το 1992 και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο Nova Southeastern στη Φλώριδα της Αμερικής, όπου εργάστηκε και ειδικεύτηκε σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Εν συνεχεία, εκπόνησε το διδακτορικό της στο ίδιο πανεπιστήμιο με ειδικότητα στην οικογενειακή ψυχολογία το 2003, λαμβάνοντας παράλληλα και ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα (Doctoral Minor) σε θέματα ιατρικής αγωγής της οικογένειας. Το 1996 της απονεμήθηκε το Βραβείο Καλύτερης Θεραπευτικής Εργασίας από το διαπολιτειακό οργανισμό Women in Distress και το 1999 το Βραβείο Καλύτερης Επιστημονικής Έρευνας σε διαπανεπιστημιακό διαγωνισμό της πολιτείας της Φλώριδα. Επιπλέον, το 2003 και 2004 της απονεμήθηκε το Βραβείο Καλύτερης Θεραπεύτριας από τον κρατικό οργανισμό Institute of Family Centered Services (IFCS) όπου εργαζόταν ως οικογενειακός σύμβουλος. Συμμετείχε επίσης ως ψυχολόγος σε διεπιστημονική ομάδα της ιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Nova Southeastern και του Πανεπιστημίου του Miami διεξάγοντας ομαδικές συνεδρίες σε πάσχοντες από Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ και των οικογενειακών μελών των πασχόντων. Ως ερευνήτρια εργάστηκε στο διαπολιτιστικό κέντρο έρευνας και ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο της Φλώριδα και στο θεραπευτικό κέντρο Atrium Center στη Φλώριδα. Έχει πλούσιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο διδάσκοντας μαθήματα ψυχολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο (Μάστερ και Διδακτορικό) στην Αμερική και στην Ελλάδα και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια. Τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα ενδοπρoσωπικών και διαπροσωπικών σχέσεων, σχέσεις οικογένειας και ζεύγους, επικοινωνίας, διαταραχές διάθεσης σε εφήβους και ενήλικες, εποπτείας, καθώς και σε θέματα κυβερνητικής.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Κλινική αξιολόγηση και συμβουλευτική

  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • 16,96€
  • 15,25€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 14,39€