-15% Εξαντλήθηκε Η τεχνική του τεστ των κηλίδων μελάνης Rorschach

Η τεχνική του τεστ των κηλίδων μελάνης Rorschach


Το τεστ των κηλίδων μελάνης του Rorschach είναι το πιο δημοφιλές διαγνωστικό εργαλείο για την αξιολόγηση της προσωπικότητας και αυτό που χρησιμοποιείται περισσότερο από τους κλινικούς ψυχολόγους και χορηγείται σε χιλιάδες ανθρώπους. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα βασικό διδακτικό εγχειρίδιο για το τεστ των κηλίδων μελάνης του Rorschach.

Γράφτηκε για να προσφέρει στους φοιτητές της ψυχολογίας και στους επαγγελματίες κλινικούς ψυχολόγους τη βασική εκπαίδευση πάνω στη διευθέτηση, αξιολόγηση και ερμηνεία αυτής της προβολικής τεχνικής για την εκτίμηση της προσωπικότητας και της ψυχικής υγείας. Προσφέρει, επίσης, τη γνώση και σε όσους κλινικούς της ψυχικής υγείας ενδιαφέρονται να έχουν μια βασική κατανόηση της συμβολής των προβολικών τεχνικών στη διερεύνηση της προσωπικότητας του ατόμου.

Είναι ένα περιεκτικό εγχειρίδιο που θεμελιώνει τις θεωρητικές γνώσεις πάνω στις οποίες βασίστηκε η διερεύνηση της προσωπικότητας. Συλλαμβάνει την ουσία των διαδικασιών που εξετάζονται και δίνει τις πληροφορίες πάνω στις οποίες στηρίζεται η ποσοτική και ποιοτική ανάλυση ενός πρωτοκόλλου Rorschach.

Αναφέρονται οι βασικές αρχές χορήγησης, βαθμολόγησης και αναφοράς των αποτελεσμάτων αυτής της ψυχοδιαγνωστικής μεθόδου και τις θεωρητικές της καταβολές, οι οποίες δίνουν τη γενική εικόνα του ατόμου μέσα από την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση του τεστ. Από τα παραδείγματα των πέντε πρωτοκόλλων που παρουσιάζονται στο εγχειρίδιο αυτό παρέχεται στους κλινικούς ψυχολόγους μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τη διάγνωση της προσωπικότητας σε όλες της τις εκφάνσεις, φυσιολογικές και ψυχοπαθολογικές.

Με την αβίαστη επιστημονικότητα της σκέψης και τις διεισδυτικές κλινικές επεξηγήσεις γεφυρώνεται το θεωρητικό μέρος με την τρέχουσα πρακτική, την έρευνα και τη βασική κατάρτιση πάνω στην προβολική τεχνική του Rorschach.

Διαστάσεις 24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 2005
Σελίδες 234
Συγγραφέας Χατήρα, Καλλιόπη
Συγγραφέας
Χατήρα, Καλλιόπη
Η Καλλιόπη Χατήρα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το διδακτικό και ερευνητικό της αντικείμενο περιστρέφεται σε θέματα που αφορούν κυρίως τον τραυματισμό (ψυχικό) και τον πόνο (βάσανο) που απορρέει από αυτόν μέσα από μια ψυχοδυναμική προσέγγιση. Έχει την επιστημονική επιμέλεια σε ξενόγλωσσους επιστημονικούς τόμους και συλλογικούς επίσης που επεξεργάζονται θέματα σχετικά με την ψυχοδυναμική της αρρώστιας και της υγείας, την ψυχοσωματική, και τη συμβολή των προβολικών δοκιμασιών στην έρευνα και τη θεραπεία.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Η τεχνική του τεστ των κηλίδων μελάνης Rorschach

 • Κατηγορία: Ψυχομετρία
 • Εκδότης: Τυπωθήτω
 • ISBN: 960-402-178-8
 • ISBN: 978-960-402-178-9
 • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2005
 • Συγγραφέας: Χατήρα, Καλλιόπη
 • Διαθεσιμότητα: Εξαντλήθηκε
 • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
 • 17,09€
 • 14,47€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 13,65€