-15% Εισαγωγή στις θεωρίες της ανθρώπινης ανάπτυξης

Εισαγωγή στις θεωρίες της ανθρώπινης ανάπτυξης

Το βιβλίο αυτό παρακολουθεί την πορεία της ανθρώπινης ψυχολογικής ανάπτυξης μέσα από τη διαδοχή των αλλαγών που συντελούνται ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης βιολογικών και περιβαλλοντικών επιδράσεων. Για ποιους λόγους η συμπεριφορά μας κατά την ενήλικη ζωή είναι τόσο διαφορετική από την αντίστοιχη της νηπιακής μας ηλικίας; Οι αλλαγές που βιώνουμε επισυμβαίνουν ξαφνικά ή χαρακτηρίζονται από μια ήπια, προβλέψιμη ροή;

Ο Neil J. Salkind σχολιάζει τις απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που αφορούν την ψυχολογική ανάπτυξη για να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει τα εξελικτικά δρώμενα από τη βρεφική ηλικία έως τα ύστερα χρόνια.
Τα κυριότερα βιολογικά, ψυχαναλυτικά, συμπεριφορικά και γνωστικο-εξελικτικά μοντέλα ερμηνείας της ανθρώπινης ανάπτυξης αναλύονται στο βιβλίο αυτό κατά τρόπο περιεκτικό. Πέρα από τη σύντομη αναφορά στο ιστορικό υπόβαθρο κάθε ερμηνείας, η ανάλυση της κάθε θεωρίας περιλαμβάνει και τις δυνατότητες εφαρμογών της σε ποικίλες διαστάσεις της ανάπτυξης, όπως είναι η αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης, οι ατομικές διαφορές, η εφηβεία και η κοινωνιοβιολογία.

Στα προέχοντα γνωρίσματα του κειμένου συγκαταλέγονται:

- Ένα καταληκτικό, συνεκτικό κεφάλαιο στο οποίο επιχειρείται σύγκριση των ερμηνευτικών μοντέλων, με σημείο αναφοράς τα έξι κατά Sidman κριτήρια αποτίμησης μιας θεωρίας και με απώτερο στόχο να αποκτήσει ο αναγνώστης την ικανότητα αξιολόγησης μιας θεωρίας.

- Η διεισδυτική παρουσίαση των κλασικών προσεγγίσεων κατανόησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς, σε όλο το εύρος της ζωής.

- Οι παιδαγωγικές αναφορές. Ανάμεσά τους, η παράθεση αποφθεγμάτων πριν από κάθε κεφάλαιο, τα επεξηγηματικά πλαίσια για επιμέρους ζητήματα, οι όροι-κλειδιά, το γλωσσάριο και η καταγραφή δικτυακών τόπων για περαιτέρω σχετική ενημέρωση. Οι αναφορές αυτές ενισχύουν την από μέρους του αναγνώστη κατανόηση της ανθρώπινης καθημερινής συμπεριφοράς.

"Η Εισαγωγή στις θεωρίες της ανθρώπινης ανάπτυξης" απευθύνεται σε προπτυχιακούς φοιτητές των κοινωνικών επιστημών και των επιστημών της συμπεριφοράς, και ειδικότερα σε φοιτητές Ψυχολογίας, Παιδαγωγικής, Κοινωνιολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Διαστάσεις 26χ20
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 01/12/2006
Σειρά Θεωρητικές Επιστήμες: Παιδαγωγικά
Σελίδες 398
Συγγραφέας Salkind, Neil J.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Εισαγωγή στις θεωρίες της ανθρώπινης ανάπτυξης

  • 0  
  • Εσείς, έχετε διαβάσει το βιβλίο;
    Εάν ναι, θα το συστήνατε σε άλλους αναγνώστες;
  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
  • 38,72€
  • 32,91€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 31,05€

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα