-23% Ο έρωτας στην εφηβεία

Ο έρωτας στην εφηβεία

Πώς μιλούν οι έφηβοι για τις ερωτικές τους εμπειρίες; Πώς αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους στον ερωτικό ρόλο; Από ποιον περιμένουν να κάνει την πρώτη κίνηση για την εκδήλωση ερωτικού ενδιαφέροντος; Με ποια κριτήρια επιλέγουν τους ερωτικούς τους συντρόφους; Τι πιστεύουν για τη σεξουαλική ολοκλήρωση και τη σύνδεση μεταξύ σεξουαλικής και συναισθηματικής οικειότητας; Τι ρόλο παίζει η παρέα στην αναζήτηση ερωτικών εμπειριών; Γιατί τα αγόρια επιδεικνύουν προς τους συνομηλίκους τους μια εικόνα συναισθηματικής αποστασιοποίησης; Ποια κορίτσια στιγματίζονται ως "εύκολα";

Το παρόν βιβλίο, που πραγματεύεται τη διερεύνηση ετεροφυλοφιλικών εφηβικών ερωτικών εμπειριών και σχέσεων, απαντά και φιλοδοξεί να αποτελέσει μια αρχική ώθηση προς την κάλυψη του υπάρχοντος ερευνητικού κενού στον ελληνικό χώρο.
Διαστάσεις21χ14
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2016
Σελίδες384
ΣυγγραφέαςΑλεβίζου, Ευφροσύνη
Συγγραφέας
Αλεβίζου, Ευφροσύνη
Η Δρ. Ευφροσύνη Αλεβίζου είναι ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια. Απέκτησε τον Μεταπτυχιακό της τίτλο σπουδών (Master of Arts) στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Waterloo Καναδά και το Διδακτορικό της επίσης στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ολοκλήρωσε το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα κλινικής εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ακόμα, έχει ολοκληρώσει πενταετή κύκλο εκπαίδευσης σπουδών στη συστημική ψυχοθεραπεία στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου, διετή εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία μέσω εικαστικών στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας, καθώς και ετήσιο κλινικό-θεωρητικό σεμινάριο στο Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων του Γ.Ν.Α. "Γ. Γεννηματάς".
Από το 1997 έως το 2004 εργάστηκε ως ψυχοθεραπεύτρια - συνεργάτις του Θάνου Ασκητή στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας και Διαφυλικών Σχέσεων. Ως επιστημονική συνεργάτις του Ινστιτούτου είχε επίσης ως αντικείμενο τη διοργάνωση και διεξαγωγή σεμιναρίων σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε σχολεία, καθώς και σεμιναρίων για ζευγάρια και γονείς.
Εργάστηκε ως Ψυχολόγος-Σύμβουλος Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες του ΟΑΕΔ Γαλατσίου (1999-2004).
Από το 2005 έως σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχοθεραπείας και της έρευνας και εργάζεται στο Α΄ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Αθηνών (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης) με αντικείμενο την υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Ο έρωτας στην εφηβεία

 • Κατηγορία: Ψυχολογία Εφήβου
 • Εκδότης: Εντύποις
 • ISBN: 978-618-5019-58-7
 • ISBN: 978-618-5019-58-7
 • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2016
 • Συγγραφέας: Αλεβίζου, Ευφροσύνη
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο | Παράδοση σε 1-4 ημέρες
 • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
 • 15,37€
 • 11,81€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 11,14€