-9% Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς στην κανονική τάξη

Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς στην κανονική τάξη

Μεγάλος αριθμός παιδιών με σοβαρές και ήπιες μαθησιακές και συμπεριφορικές δυσκολίες παρακολουθούν και διδάσκονται μέσα στην "κανονική" τάξη. Τα παιδιά αυτά, παιδιά δηλαδή με Δυσλεξία, Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ/ΔΕΠΥ), προβλήματα λόγου, οριακή νοημοσύνη και προβλήματα συμπεριφοράς, χρειάζονται ειδική αντιμετώπιση από εκπαιδευτικούς οι οποίοι, συχνά, ανησυχούν και προβληματίζονται για το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα διδάξουν.
Οι σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές γίνονται συνεχώς όλο και περισσότερο "παιδοκεντρικές", συμπληρώνοντας, βελτιώνοντας και, ενίοτε, "ανατρέποντας" συμβατικές και αποδεκτές μέχρι σήμερα τεχνικές και διδακτικές προσεγγίσεις. Επομένως, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι είναι φυσικό να αισθάνονται ανεπαρκώς προετοιμασμένοι για να αντεπεξέλθουν στις περιστάσεις και να αντιμετωπίσουν σωστά την ποικιλομορφία των προβλημάτων που παρουσιάζονται μέσα στην κανονική τάξη.
Το βιβλίο αυτό επιδιώκει να προτείνει πρακτικές, "ρεαλιστικές" οδηγίες, ενώ συγχρόνως παρουσιάζει τις διάφορες μορφές των Μαθησιακών Δυσκολιών και της προβληματικής συμπεριφοράς υπό το πρίσμα αιτιολογίας, συμπτωματολογίας και τρόπων αντιμετώπισής τους, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ελληνική πραγματικότητα. Το κανονικό σχολείο έχει τεράστιες δυνατότητες να αξιοποιήσει τα ήδη υπάρχοντα μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό προς όφελος όλων - μαθητών και εκπαιδευτικών εξίσου. Αρκεί να το θελήσει.
Διαστάσεις21χ14
Ημερομηνία Κυκλοφορίας2004
Σελίδες268
ΣυγγραφέαςΛιβανίου, Ελένη
Συγγραφέας
Λιβανίου, Ελένη
Η Ελένη Λιβανίου, εκπαιδευτικός ψυχολόγος, ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1991. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες, στα δευτερογενή ψυχολογικά προβλήματα καθώς και στα προβλήματα συμπεριφοράς στο χώρο του κανονικού σχολείου, στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον. Κάτοχος Master και Ph.D. στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και τ. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, έχει αναπτύξει σημαντικό ερευνητικό και διδακτικό έργο, συνεργαζόμενη με πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδικά Χωριά SOS, ΠΕΚΑΔΕ, Υπ. Παιδείας Κύπρου, International Open University Press, κ.ά.). Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς. Το διάστημα 1993-2002 διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας (ΕΕΔ), με την οποία εξακολουθεί να συνεργάζεται ως επιστημονική σύμβουλος. Συνεργάτης από το 1993 της Ειδικής Διαγνωστικής Θεραπευτικής και Ερευνητικής Μονάδας "Σπ. Δοξιάδης", από το 1995 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη του τμήματος Μαθησιακών Δυσκολιών του Ιδρύματος "Σπ. Δοξιάδης - Έρευνα για το παιδί".

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς στην κανονική τάξη

 • Κατηγορία: Μαθησιακές Διαταραχές
 • Εκδότης: Κέδρος - Ράππα
 • ISBN: 960-04-2219-2
 • ISBN: 978-960-04-2219-1
 • Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 2004
 • Συγγραφέας: Λιβανίου, Ελένη
 • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο | Παράδοση σε 1-4 ημέρες
 • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
 • 16,29€
 • 14,80€
 • Χωρίς ΦΠΑ: 13,96€