-25% Νέες τάσεις στην γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία

Νέες τάσεις στην γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία

Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία έχει κερδίσει, διεθνώς, μεγάλη αναγνώριση, καθώς βασίζεται σε στέρεες και ευρύτερες ενδείξεις για την εύκολη εφαρμογή και αποτελεσματικότητά της. Διαθέτει αξιόλογη ερευνητική τεκμηρίωση έναντι άλλων ψυχολογικών θεραπειών, γι’ αυτό προτείνεται από έγκριτα κέντρα ως θεραπεία επιλογής για αρκετές ψυχικές διαταραχές.

Όπως είναι χρήσιμο να έχουμε κάποια γνώση για το παρελθόν ενός ασθενή, προκειμένου να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την παρούσα κατάστασή του, έτσι και η μελέτη της πορείας ανάπτυξης της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας μπορεί να βοηθήσει στο να κατανοήσουμε τη σύγχρονη μορφή της.

Η σύγχρονη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία έχει δεχθεί επιρροές αφενός από τη Συμπεριφορική Θεραπεία και αφετέρου από τη Γνωσιακή Θεραπεία, η οποία αναπτύχθηκε από τον A. Beck στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και άσκησε μεγαλύτερη επιρροή από το 1970 και μετά.

Στα επόμενα χρόνια η ΣΘ και η ΓΘ αναπτύχθηκαν μαζί, επηρεάζοντας η μία την άλλη, τόσο, που το κράμα που ακολούθησε είναι πλέον γνωστό ως Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία.

Η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ), ως φορέας εκπαίδευσης και προώθησης της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας, παρακολουθώντας τις νέες τάσεις στο συγκεκριμένο θεραπευτικό μοντέλο, αποφάσισε να οργανώσει ένα διετούς διάρκειας σεμινάριο σε όσους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν.

Το παρόν βιβλίο ουσιαστικά αποτελείται από τις εισηγήσεις σημαντικών επιστημόνων από τον χώρο της Ψυχιατρικής, Ψυχολογίας και Φιλοσοφίας που, με κριτήριο την εμπειρογνωμοσύνη τους, συμμετείχαν ως εισηγητές στο προαναφερόμενο σεμινάριο με θέμα "Νέες τάσεις στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία", που έλαβε χώρα στην ΕΕΕΣ.
Διαστάσεις 24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 01/01/2014
Σελίδες 364
Συγγραφέας Συλλογικό έργο

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Νέες τάσεις στην γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία

  • 1 αναγνώστης του PSYCHOLOGY.GR προτείνει αυτό το βιβλίο!
  • Εσείς, έχετε διαβάσει το βιβλίο;
    Εάν ναι, θα το συστήνατε σε άλλους αναγνώστες;
  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
  • 17,00€
  • 12,75€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 12,03€

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα