-20% Γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία των διαταραχών πρόσληψης τροφής

Γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία των διαταραχών πρόσληψης τροφής

Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι σοβαρές ψυχιατρικές καταστάσεις, χαρακτηριζόμενες από ιδιαίτερες αποκλίσεις στη συμπεριφορά διατροφής. Το ενδιαφέρον των επιστημόνων και της κοινωνίας είναι μεγάλο, εξαιτίας της δραματικής κλινικής εικόνας, του κινδύνου που ενέχουν για τη ζωή, των σοβαρών επιπτώσεων σε διάφορους τομείς της λειτουργικότητας του πάσχοντος και της οικογένειας και της αυξανόμενης συχνότητας σε μειονότητες, αλλά και σε μικρότερες και μεγαλύτερες ηλικίες.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση των διαταραχών αυτών απαιτεί εξειδικευμένες υπηρεσίες και ειδική γνώση στην αξιολόγηση και την αντιμετώπιση.

Το χαμηλό κίνητρο των ασθενών για θεραπεία, η σοβαρότητα, η περιορισμένη αποτελεσματικότητα των εφαρμοζόμενων παρεμβάσεων και η στασιμότητα στον τομέα της θεραπευτικής αντιμετώπισης, που παρατηρείται διεθνώς, καθιστούν μοναδικής αξίας για κλινικούς και ασθενείς την έκδοση του βιβλίου Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής-Ένας πλήρης οδηγός θεραπείας.

Το βιβλίο αυτό, αποτέλεσμα στενής συνεργασίας έμπειρων κλινικών, ανταποκρίνεται στην ανάγκη για ανάπτυξη νέων θεραπευτικών παρεμβάσεων για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής. Για τα ελληνικά δεδομένα όπου η εξειδίκευση στον τομέα αυτό είναι περιορισμένη, η έκδοση του βιβλίου στην ελληνική γλώσσα αναμένεται ότι θα καλύψει σε σημαντικό βαθμό τις ανάγκες των επαγγελματιών ψυχικής υγείας που φροντίζουν αυτούς τους ασθενείς. 

Διαστάσεις 24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 01/07/2011
Σελίδες 554
Συγγραφέας Συλλογικό έργο

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία των διαταραχών πρόσληψης τροφής

  • 0  
  • Εσείς, έχετε διαβάσει το βιβλίο;
    Εάν ναι, θα το συστήνατε σε άλλους αναγνώστες;
  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
  • 35,00€
  • 28,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 26,42€

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα