-30% Γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία παιδιών και εφήβων

Γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία παιδιών και εφήβων


Τα τελευταία χρόνια η ελληνόγλωσση βιβλιογραφία γύρω από τη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία (ΓΣΘ) αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό, αντανακλώντας την πρόοδο που συντελείται σε αυτό τον τομέα. Τα εισαγωγικά εγχειρίδια που κυκλοφορούν ωστόσο αφορούν κυρίως τη θεραπεία ενηλίκων, ενώ ιδιαίτερα αισθητή είναι η έλλειψη αντίστοιχων εγχειριδίων για τη ΓΣΘ σε παιδιά και εφήβους.

Το κενό αυτό καλύπτει ο παρών τόμος, που περιλαμβάνει τόσο τις θεωρητικές γνώσεις για τη φιλοσοφία και το επιστημονικό υπόβαθρο της ΓΣΘ, ειδικότερα αυτής που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, όσο και μια "ζωντανή εικόνα" του τρόπου εφαρμογής και λειτουργίας της μέσα από την ανάλυση περιπτώσεων. Οι συγγραφείς, θεραπευτές γνωσιακής-συμπεριφοριστικής κατεύθυνσης και καταξιωμένοι επιστήμονες, διασφαλίζουν τη βέλτιστη ποιότητα της γνώσης και την αξιόπιστη παρουσίαση της πολύχρονης κλινικής εμπειρίας τους από τον παιδικό και εφηβικό πληθυσμό.

Ένα έργο πρωτοποριακό στον τομέα της θεραπευτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων στον τόπο μας, και ένα πολύτιμο βοήθημα για τον κλινικό που προσπαθεί να κατανοήσει και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες των νέων ατόμων και των οικογενειών τους.

Το βιβλίο οργανώνεται σε τρία κύρια μέρη και καθοδηγεί με σαφήνεια και συστηματικό τρόπο τον αναγνώστη ώστε να κατανοήσει, να εμβαθύνει και να συνδυάσει το θεωρητικό υπόβαθρο και τις βασικές αρχές της γνωσιακής-συμπεριφοριστικής θεραπείας με την εφαρμογή στην κλινική πράξη.

Από τις σημαντικές πληροφορίες για τη συνεισφορά και την καταλληλότητα του γνωσιακού-συμπεριφοριστικού μοντέλου στην αντιμετώπιση δυσλειτουργιών που εκδηλώνονται στην παιδική και την εφηβική ηλικία, τον ρόλο και τη συμμετοχή των γονέων και των εκπαιδευτικών στη διαδικασία αυτή, έως την παρουσίαση διαφορετικών ψυχικών και νευροαναπτυξιακών διαταραχών, σε συνδυασμό με την αναλυτική παρουσίαση συγκεκριμένων κλινικών περιπτώσεων και τις νέες τάσεις στον τομέα της ψυχοθεραπείας αυτής, όλα συνθέτουν ένα εξαιρετικό εγχειρίδιο γνωσιακής-συμπεριφοριστικής θεραπείας για παιδιά και εφήβους.

Διαστάσεις 24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 01/04/2016
Σειρά Κλινική Ψυχολογία - Ψυχοθεραπεία
Σελίδες 800
Συγγραφέας Συλλογικό έργο

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία παιδιών και εφήβων

  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
  • 54,90€
  • 38,43€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 36,25€