-25% Γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία της παχυσαρκίας

Γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία της παχυσαρκίας


Μια σειρά από μελέτες δείχνουν ότι η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση, η μακροπρόθεσμη όμως διατήρηση του βάρους αποτελεί ένα μάλλον πολύπλοκο εγχείρημα. Καμία από τις έως τώρα γνωστές θεραπευτικές μεθόδους δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία το συχνό φαινόμενο της σταδιακής ανάκτησης του χαμένου βάρους.

Οι δυσκολίες αυτές δημιούργησαν την ανάγκη για μια γνωστική-συμπεριφορική προσέγγιση στην κατανόηση και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, μια προσέγγιση η οποία δε θα άλλαζε μόνο τις συμπεριφορές τις σχετικές με την πρόσληψη τροφής, αλλά και τον τρόπο που θα έπρεπε κάποιος να σκέφτεται, όχι μόνο για να μπορέσει να χάσει βάρος, αλλά και -το πιο σημαντικό- για να διατηρήσει το νέο, χαμηλότερο βάρος του. Η θεωρητική αυτή προσέγγιση, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη βιβλιογραφία το 2001 με πρωτεργάτες τη Zafra Cooper και τον Christopher Fairburn, και η πρακτική εφαρμογή του γνωστικού-συμπεριφορικού αυτού μοντέλου περιγράφονται στο παρόν εγχειρίδιο.

Το βιβλίο περιγράφει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα απώλειας και διατήρησης βάρους, προτείνει δοκιμασμένες πρακτικές για την αντιμετώπιση προβλημάτων όπως αυτό της βουλιμίας και περιέχει όλες τις πληροφορίες και τα εφόδια που θα χρειαστεί ένας κλινικός ψυχολόγος για να εφαρμόσει τη γνωστική-συμπεριφορική μέθοδο στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας (οδηγίες, παραδείγματα, έντυπα και φόρμες για τους ασθενείς κτλ.).

Διαστάσεις 24χ17
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 2007
Σειρά Ψυχοθεραπεία / Ψυχιατρική
Σελίδες 320
Συγγραφέας Συλλογικό έργο
Υποσειρά Βιβλιοθήκη της Ψυχοθεραπείας

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία της παχυσαρκίας

  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • 34,66€
  • 25,99€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 24,51€