-30% Διαταραχές πρόσληψης τροφής

Διαταραχές πρόσληψης τροφής


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια εντυπωσιακή αύξηση των διαταραχών πρόσληψης τροφής (ψυχογενούς ανορεξίας, ψυχογενούς βουλιμίας ή διαταραχής υπερφαγίας), οι οποίες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία πολλών νέων ανθρώπων, κυρίως γυναικών.

Το βιβλίο παρουσιάζει τα ερμηνευτικά και θεραπευτικά μοντέλα αυτών των διαταραχών στο πλαίσιο της γνωσιακής-συμπεριφοριστικής θεραπείας, προσέγγιση που έχει αποδειχθεί ερευνητικά ότι αποτελεί μία από τις θεραπείες εκλογής γι’ αυτές τις διαταραχές. Εκτός όμως από τη θεωρητική παρουσίαση όπως καταγράφεται από τη σύγχρονη βιβλιογραφία, ο αναγνώστης -ειδικός και μη- θα βρει στο βιβλίο εκτενείς παρουσιάσεις περιστατικών ασθενών που έπασχαν από κάποια διαταραχή πρόσληψης τροφής.

Το έργο μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα τόσο για τον γνωσιακό θεραπευτή, ο οποίος καλείται να συνδράμει ασθενείς που πάσχουν από κάποια διαταραχή πρόσληψης τροφής, όσο και για κάθε επαγγελματία ψυχικής υγείας, ο οποίος επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του στη θεραπευτική προσπέλαση των διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Διαστάσεις 23χ16
Ημερομηνία Κυκλοφορίας 01/02/2011
Σειρά Κλινική Ψυχολογία - Ψυχοθεραπεία
Σελίδες 288
Συγγραφέας Γονιδάκης, Φραγκίσκος

Γράψτε μια αξιολόγηση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή δημιουργήστε λογαριασμό για να αξιολογήσετε

Διαταραχές πρόσληψης τροφής

  • 0  
  • Εσείς, έχετε διαβάσει το βιβλίο;
    Εάν ναι, θα το συστήνατε σε άλλους αναγνώστες;
  • Δωρεάν Μεταφορικά: Για αγορές προϊόντων συνολικής αξίας 40€ ευρώ και άνω
  • Προσωποποιημένη Συμβουλευτική για τις αγορές σας, από Εξειδικευμένη Ομάδα Εξυπηρέτησης.
  • 17,00€
  • 11,90€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 11,23€

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα