Το Psychology.gr αποτελεί ένα δημιούργημα ειδικών ψυχικής υγείας. Αποτελεί μια πύλη για την ψυχολογία που ξεκίνησε τη λειτουργία της στα τέλη του 2003. Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο ιστορική πύλη ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο. Τα τελευταία χρόνια δέχεται περισσότερες από 740.000 αναγνώσεις άρθρων μηνιαίως.

Το psychology.gr έχει διπλό στόχο: από τη μια μεριά στοχεύει στην παροχή γνώσεων και πληροφοριών περί της ψυχολογίας, τόσο σε βάθος όσο και σε πλάτος. Από την άλλη μεριά, στοχεύει στο να λειτουργεί ως μια μεγάλη κοινότητα υποστήριξης και αυτοβοήθειας, όπου ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί προσωπικές εμπειρίες και συναισθήματα.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, υπάρχουν στο e-psychology χιλιάδες άρθρα ψυχολογίας, βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας, εξειδικευμένος κατάλογος επαγγελματιών ψυχικής υγείας, ενημέρωση για σεμινάρια και εργαστήρια, αγγελίες για θέσεις εργασίας ψυχολόγων κτλ. ενώ διαρκώς εισάγονται νέες ενότητες, όπως Online Λεξικό Ψυχολογίας, Psychology Trends κτλ.

Λειτουργούν ακόμη forum και chat υποστήριξης. Ήδη, μέσα στο 2018, το φόρουμ έχει περισσότερα από 15.000 μέλη, περίπου 30.000 θέματα συζήτησης και 1εκατομμύριο μηνύματα. Επιπλέον, ομάδα ειδικών της Ψυχικής Υγείας, επιστήμονες-εξωτερικοί συνεργάτες, προσφέρουν εθελοντική βοήθεια, αρθρογραφώντας, απαντώντας σε προσωπικά e-mail και παρέχοντας υποστήριξη σε ένα πρώτο επίπεδο.

Έντυπα, βιβλία και ηλεκτρονικά περιοδικά που ασχολούνται με την Ψυχική Υγεία έχουν αναφέρει είτε παρουσιάσει στις σελίδες τους, το psychology.gr. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα περιοδικά "Αρμονία", "Computer-Active" και "Prevention"). Η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" σε στήλη της, πρότεινε το φόρουμ του psychology.gr ως ένα από τα καλύτερα φόρουμ στο ελληνικό διαδίκτυο.

 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ psychology.gr 

 

Επιστημονικοί Συνεργάτες

 

 

Συνεργάτες: Τμήμα Σύνταξης, Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας, Επαγγελματικός Καταλόγος

avatar
Σοφία Κοσμίδου
avatar
Αλίκη Κωστέλλου
avatar
Έλλη Γκαλτέμη
avatar
Αλεξ Γκαλτέμης
avatar
Βάσια Σαμαρά

 

 

Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης

avatar
Maciek Sokolewicz
avatar
Κώστας Νέτσι
avatar
Ευστάθιος Παπανδρέου

 

 

 

Κράτα το

Κράτα το

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :