Συναντηθήκαμε διαδικτυακά με την κα Ελένη Λαζαράτου, ομότιμη καθηγήτρια παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσα απο την συζήτηση μαζί της, αποκτήσαμε καλύτερη γνώση για την παιδοψυχολογία και την βαρύτητά της ως επιστήμη. Μιλήσαμε ακόμη, για το επερχόμενο σεμινάριο, Εισαγωγής στην Παιδοψυχολογία.

Η Hiwell είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα θεραπείας που ιδρύθηκε το 2019 για να κάνει τη θεραπεία προσιτή σε όλους. Εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους και συγκεκριμένα παρέχουν υπηρεσίες Online Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας.

Συναντηθήκαμε διαδικτυακά με τη Φρόσω Μπενετή, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, Ηθοποιό-Σκηνοθέτρια και ιδρύτρια του Κέντρου Βιωματικής Εκπαίδευσης & Συμβουλευτικής Εμψύχωσις. Είναι η δημιουργός της Συνθετικής Παιγνιόδρασης, μιας βιωματικής μεθόδου εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και εμψύχωσης και συγγραφέας των βιβλίων «Εμψύχωση ομάδας με τη Συνθετική Παιγνιόδραση».

Συναντηθήκαμε διαδικτυακά, με την Ψυχολόγο - ψυχοθεραπεύτρια, Αφροδίτη Καψαρίδη και μιλήσαμε για την online θεραπεία και πως αυτή λειτουργεί, μέσα από την πλατφόρμα του Clicktotherapy. Μιλήσαμε ακόμη για το επάγγελμα του ψυχοθεραπευτή και την επιλογή της κατάλληλης ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης καθώς επίσης για τις διαφορές της διά ζώσης και της online θεραπείας,

Η κυβέρνηση ολοκληρώνει την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στη χώρα, 30 χρόνια από την έναρξή της. Η νομοθετική παρέμβαση θα παρουσιαστεί σε ένα από τα αμέσως επόμενα Υπουργικά Συμβούλια και θα συζητηθεί στη Βουλή εντός των επόμενων 3-4 μηνών, αποκαλύπτει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για θέματα Ψυχικής Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Η θετική ψυχολογία είναι ένας νέος τομέας της ψυχολογίας που με μια απλοϊκή διατύπωση, μπορούμε να πούμε ότι έχει ως αντικείμενο και στόχο, την επίτευξη της ψυχολογικής ευημερίας.

Η Hiwell, πλατφόρμα Online Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής έχει ξεκινήσει την παρουσία της στο ελληνικό διαδίκτυο, εδώ και μερικές εβδομάδες.

Συναντηθήκαμε (διαδικτυακά) με τον Άκη Αγγελάκη, συγγραφέα, Business και Life Coach. Μιλήσαμε για τη διαδρομή του αλλά κυρίως για το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, Qualified Business and Life Mentor που ξεκινάει σύντομα.

google news iconΤο Psychology.gr είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Psychology.gr - Google News

Ακολουθήστε το PSYCHOLOGY.GR στο Youtube για δωρεάν σεμινάρια και στο Facebook για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα ψυχολογίας & αυτοβελτίωσης.

Αυτοβοήθεια: Βασικά Άρθρα

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα