Στα πλαίσια της ενότητάς μας "Συνεντεύξεις Ειδικών Ψυχικής Υγείας" έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την Ειδικό Ψυχικής Υγείας, Στρατάκου Γεωργία, που μας χάρισε λίγα λόγια σχετικά με εκείνη και το έργο της. Παρακάτω, θα βρείτε τις ερωτήσεις που της υποβάλαμε, αλλά και τις απαντήσεις της ειδικού.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Ειδικό Ψυχικής Υγείας, Στρατάκου Γεωργία

Επικοινωνήσαμε με τη νέα συνεργάτιδα του E-Psychology, την Ψυχολόγο, Μαρία Πλεύρη και μιλήσαμε μαζί της για την διαδρομή της στη Νευροψυχολογία και την Ψυχοθεραπεία, για την ατμόσφαιρα των ψυχοθεραπευτικών συνεδριών και την ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Κλινική Νευροψυχολόγο, Πλεύρη Μαρία

Στα πλαίσια της ενότητάς μας "Συνεντεύξεις Ειδικών Ψυχικής Υγείας" έχουμε την χαρά να σας παραθέσουμε λίγα λόγια για την Ειδικό Ψυχικής Υγείας, Βαϊζίδου Χριστίνα, που μας χάρισε σχετικά με εκείνη και το έργο της. Παρακάτω, θα βρείτε τις ερωτήσεις που της υποβάλαμε, αλλά και τις απαντήσεις της ειδικού. 

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη από την Ειδικό Ψυχικής Υγείας, Βαϊζίδου Χριστίνα

tzanopoulouΟνομάζομαι Τζανοπούλου Κατερίνα, μένω στον όμορφο Άγιο Νικόλαο Κρήτης  και είμαι παντρεμένη με 2 υπέροχα αγόρια στην ηλικία των 9 και 7.Από τις πιο αγαπημένες μου ασχολίες είναι να πηγαίνω για ποδηλασία με τα παιδιά μου και να κάνουμε διάφορες δραστηριότητες στην εξοχή. Αγαπώ πολύ τα βιβλία,  και τον χορό.
Η σχέση μου με την ψυχολογία ξεκίνησε από την εφηβεία, μιας και η ενσυναίσθηση ήταν κάτι που με χαρακτήριζε στις διαπροσωπικές μου σχέσεις.

Τι ψυχοθεραπευτική προσέγγιση ακολουθείτε στη δουλειά σας? Μιλήστε μας λίγο γι αυτή την προσέγγιση.

Όταν τελείωσα το πτυχίο μου στην ψυχολογία, με προβλημάτισε αρκετά ποια κατεύθυνση θα έπρεπε να ακολουθήσω και ποια προσέγγιση θα ήταν η καλύτερη για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Ψυχολόγο Τζανοπούλου Κατερίνα

sarafidou silva1. Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς......

Έχω σπουδάσει στο Deree Ψυχολογία και Ιστορία Τέχνης, και τώρα ολοκληρώνω το Msc στις Νευροεπιστήμες στο King’s College και την εκπαίδευση στην Συνθετική Θεραπεία στο Athens Synthesis Center. Παράλληλα ασχολούμαι με τις τέχνες, και από εκπαιδευτική άποψη και ως χόμπι, καθώς τις χρησιμοποιώ στην δουλειά μου.

2. Τι ψυχοθεραπευτική προσέγγιση ακολουθείτε στη δουλειά σας?

Ακολουθώ την Συνθετική Θεραπεία και την Εκφραστική Θεραπεία (που ουσιαστικά χρησιμοποιεί όλες τις τέχνες- κάτι σαν συνθετική θεραπεία τεχνών).

Διαβάστε περισσότερα: Συνέντευξη με την Ψυχολόγο Σύλβα Σαραφίδου

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :