Τα reality shows έχουν γνωρίσει μεγάλη δημοτικότητα, αποτελώντας πλέον ένα από τα είδη μιντιακού περιεχομένου με τη μεγαλύτερη (τηλε)θέαση και μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές ψυχαγωγίας στη σύγχρονη κοινωνία, συναρπάζοντας το κοινό με τις δραματικές ιστορίες, τις συγκρούσεις και τη σχολιαστική τους απήχηση.

Η ψυχολογία ως αναγνωρισμένος κλάδος εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1880 με τη συνδρομή πρωτοπόρων επιστημόνων όπως ο Wundt, ο James και ο Ebbinghaus. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA) , η έννοια της ψυχολογίας ορίζεται ως μια συνεκτική και καθορισμένη οντότητα, που πρώτα απ΄ όλα είναι επιστήμη.

Σύμφωνα με το Cambridge Dictionary, οπτική πλάνη - οφθαλμαπάτη (optical illusion) είναι κάτι που ξεγελάει τα μάτια σου και σε κάνει να νομίζεις ότι βλέπεις κάτι που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ή το βλέπεις διαφορετικά από αυτό που πραγματικά είναι.

Δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για αγάπη, χωρίς να αναφερθεί ταυτόχρονα και στην επιθετικότητα. Είναι δύο μορφές της λίμπιντο που λειτουργούν παράλληλα και δεν αναιρεί η μία την άλλη.

Η λέξη “μνήμη” προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό ρήμα “μιμνήσκω” το οποίο στην νέα ελληνική σημαίνει “θυμίζω, φέρνω στο νου” (Μπαμπινιώτης, 2010).

Ψυχικό  Τραύμα…. Δύο έννοιες με βαθύ νόημα και τεράστια σημασία, οι οποίες μπορούν να αγγίξουν τις πιο βαθιές πτυχές ενός ανθρώπου! Η λέξη «τραύμα» προέρχεται από το ρήμα «τιτρώσκω» που σημαίνει πληγώνω.

Άρθρο με αφορμή τον σεισμό στην Τουρκία, εμπρός στα ανθρώπινα θλιβερά περάσματα.

Το μεταναστευτικό φαινόμενο και η προσπάθεια απόκτησης ιθαγένειας είναι ζητήματα, τα οποία έχουν απασχολήσει διεπιστημονικά τις κοινωνίες και απασχόλησαν σίγουρα και την ψυχιατρική, η οποία εξετάζει το φαινόμενο αυτό και τις προεκτάσεις του με όρους που αφορούν στο υποκείμενο.

Μα πώς έγινε εκείνη την ημέρα να ξυπνήσουμε όλοι μας την ίδια ώρα, χαράματα; 5 το πρωί - άγρια ώρα και έξω όλα μαύρα.

Έντονα φώτα, έντονες οσμές, τραχιά υφάσματα ή οι δυνατοί θόρυβοι, σας ενοχλούν εύκολα; Όταν έρχεστε αντιμέτωποι με πολλές εργασίες σε σύντομο χρονικό διάστημα, αισθάνεστε άγχος;

google news iconΤο Psychology.gr είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Psychology.gr - Google News

Εξειδικευμένοι Συνεργάτες

Φόρουμ: Σχετικές Συζητήσεις

Βλέπω μαύρο παντού

Φόρουμ: Κατάθλιψη - Δυσθυμία

Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 18:51
Άγχος και δουλειά γίνεται; Έχουμε μέλλον;

Φόρουμ: Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή

Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 18:35
Ψάχνοντας κίνητρο

Φόρουμ: Κατάθλιψη - Δυσθυμία

Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 17:49

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ