Ψυχολογία και σχέσεις. Επικοινωνία, προβλήματα γάμου και ζευγαριού. Διαζύγιο, απιστία, ψυχολογία άνδρα & γυναίκας. Συμπεριφορές, θεραπεία.

Όσο κι αν φαίνεται οξύμωρο, η απομάκρυνση των τοξικών ανθρώπων από τη ζωή μας, είναι ξεκάθαρα μία πράξη φροντίδας και αγάπης προς τον εαυτό μας, και σε καμία περίπτωση μία πράξη σκληρότητας ή τιμωρίας του άλλου.

Ο Λέο Μπουσκάλια, δεν ήταν απλά ένας διάσημος και πολυαγαπημένος συγγραφέας αυτοβοήθειας και αυτοβελτίωσης! Από πολλούς χαρακτηρίστηκε γκουρού της αγάπης και της ζωής, αλλά οι τίτλοι δεν μπορούν να περικλύουν αυτό που πραγματικά είμαστε, καθώς είμαστε πολλά παραπάνω από αυτούς, όπως θα έλεγε ίσως κι ο ίδιος. 

Κάθε μέρα έχουμε την πολύτιμη ευκαιρία να δούμε τη ζωή μας μέσα από το πρίσμα της αισιοδοξίας, της ελπίδας και της χαράς. Ο άνθρωπος μπορεί αν πραγματικά το θέλει να ανακαλύψει όλα τα χαρίσματα και την ομορφιά που κρύβει μέσα του και να αφήσει την ακτινοβολία της ψυχής του να φωτίσει τόσο τον ίδιο όσο και το περιβάλλον γύρω του.

Η λέξη τοξικός έχει αποκτήσει περίοπτη θέση στο λεξιλόγιό σου τελευταία. Βρέθηκες με ένα τοξικό πρόσωπο, σε ένα τοξικό περιβάλλον, σε μια τοξική σχέση. Είσαι θύμα τοξικότητας.

Με αφορμή το πρόσφατο σεμινάριό μου πάνω στη «Διαχείριση αρνητικών ανθρώπων», θα μοιραστώ τα πιο σημαντικά σημεία για ένα θέμα που απασχολεί πολλούς, δυσκολεύει ακόμα περισσότερους και εκνευρίζει επίσης κάποιους άλλους. Ο λόγος για τη διαχείριση αρνητικών ανθρώπων- πώς γίνεται στην πράξη τελικά.

Η αγάπη είναι το συναίσθημα, το οποίο μέσα του περικλείει πολλά άλλα συναισθήματα, τα οποία τροφοδοτούν την ψυχή του ανθρώπου και τον κάνουν να νιώθει ότι πραγματικά μπορεί να πετύχει όλα του τα όνειρα, όλους τους στόχους του και να αναγεννηθεί ψυχοσωματικά.

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανασφάλειες. Ανασφάλειες που σχετίζονται με το πόσο αρέσουμε, πόσο θα μας αποδεχτούν κι αν τελικά θα αγαπηθούμε, πόσο ικανοί είμαστε κι αν αξίζουμε, πόσο τα καταφέρνουμε και πόσο «επιτυχημένες» επιλογές κάνουμε.

Οι ανασφάλειες πάντα σχετίζονται με αντίστοιχους φόβους, όπως εγκατάλειψης, απόρριψης, μοναξιάς ή εγκλωβισμού.

Ο έρωτας είναι ένα συναίσθημα, το οποίο πραγματικά μπορεί να οδηγήσει την ανθρώπινη ψυχή από την γη στον ουρανό. Στον έρωτα οι ψυχές και οι καρδιές επικοινωνούν με ένα δικό τους μοναδικό και ανεπανάληπτο τρόπο.

Τα όρια είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που διέπουν κάθε είδους σχέση. Τα όρια δεν είναι σημαντικά όμως μόνο για τις σχέσεις, αλλά και για το ίδιο το θεραπευτικό μας ταξίδι.

google news iconΤο Psychology.gr είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Psychology.gr - Google News

Ψυχολογία Σχέσεων: Βασικά Άρθρα

Εξειδικευμένοι Συνεργάτες

Βιβλία για: Σχέσεις & Επικοινωνία

Φόρουμ: Σχετικές Συζητήσεις

Δεν εγκρίνουν την σχέση μου οι γονείς μου

Φόρουμ: Σχέσεις και Επικοινωνία

Παρασκευή, 07 Μαϊου 2021 15:43
Παρασκευή, 07 Μαϊου 2021 11:14
Μετά από χωρισμό

Φόρουμ: Σχέσεις και Επικοινωνία

Πέμπτη, 06 Μαϊου 2021 15:00

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ