Άρθρα αυτοβοήθειας, συμβουλευτικής, ψυχολογίας και ψυχικής υγείας, από εξειδικευμένους συνεργάτες, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, συμβούλους ψυχικής υγείας. Καθημερινή ανανέωση με νέα άρθρα. 

Κάνε αυτό που αγαπάς ή αγάπα αυτό που κάνεις. Ευτυχία είναι να ζεις αυτό που ονειρεύεσαι. Αυτό λέγεται ευτυχία. Λέγεται ζωή. Λέγεται αγάπη. Λέγεται σκοπός ζωής, λόγος ύπαρξης. Λέγεται νόημα.

Καραντίνα και ένας κατακλυσμός σκέψεων και συναισθημάτων υπάρχει ξανά.

Οι αυτόματες σκέψεις των περισσότερων ανθρώπων στο άκουσμα της λέξης καραντίνας ήταν «όχι πάλι..» και αναπτύχθηκαν διάφορα συναισθήματα όπως θυμός, αγανάκτηση, απελπισία, εκνευρισμός, αλλά και άγχος, ανασφάλεια για το αύριο, φόβος για την υγεία, ταυτόχρονα ελπίδα στο άκουσμα ενός εμβολίου, αλλά και απογοήτευση στο άκουσμα αρνητικών ειδήσεων…

«Αγάπησε τον εαυτό σου», «Πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου», «Πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου», συμβουλές και παραινέσεις που ακούγονται ωραίες στα αυτιά μας, αλλά στην ουσία δεν έχουμε ιδέα τι σημαίνουν, ούτε και τι να τις κάνουμε. Κι αναρωτιέσαι... μα καλά τι μου λένε;

Κατά την διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε, έχουμε να δώσουμε εκτός από την μάχη ισορροπίας με τους εξωγενείς αστάθμητους παράγοντες, την μάχη ισορροπίας με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Συχνά ο Θυμός τριγυρνούσε στη Φύση. Κάποια μέρα ο δρόμος του τον έφερε στο Δάσος της Ανεμέλιας. Του τράβηξε την προσοχή το άκουσμα ενός παράξενου χαχανητού, το ακολούθησε ενοχλημένος και την είδε να χορεύει. Ήταν η πρώτη φορά που την αντίκριζε. Γοητεύτηκε από την ανάλαφρη και φωτεινή αύρα της.

Ο covid είναι πια για τα καλά στις ζωές μας και η πανδημία αποτελεί τη νέα πραγματικότητα. Υπάρχουν συνέπειες σε όλους τους τομείς της ζωής μας, είτε είναι η υγεία, είτε  η οικονομία, η παιδεία κ.τ.λ. Επηρεάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όλες οι ηλικίες, άντρες και γυναίκες και οι προεκτάσεις είναι συναισθηματικές ψυχικές και πνευματικές.

Είναι γεγονός πως η πανδημία έχει γίνει η νέα κανονικότητα της ζωής μας τον τελευταίο χρόνο. Τη σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή στο τι θα πιάσουμε, ποιον θα αγγίξουμε, πώς θα προφυλαχτούμε, από ποιον και πόσο θα απομακρυνθούμε.

Οι δύσκολες εμπειρίες στη ζωή είναι δεδομένες. Το θέμα είναι εμείς πώς θα τις αντιμετωπίσουμε!

Κανείς άνθρωπος δεν θα καταφέρει να πάει στο επόμενο επίπεδο, να πετύχει κάτι πιο σημαντικό από αυτό που έχει σήμερα, αν δεν κατανοήσει τη φύση του.

Το πρώτο και ουσιαστικό που πρέπει να γνωρίζεις για τη φύση σου είναι ότι μπορείς να την ξεπεράσεις.

Καθώς βούλιαζε όλο και περισσότερο στο νερό, μέσα του αντήχησε μια παράξενη, υπόκωφη φωνή. Δεν υπάρχει αλήθεια τρόπος να τα καταφέρω. Ένας απλός γλάρος είμαι, περιορισμένος από την ίδια μου τη φύση. Αν ήταν να μάθω τόσα πολλά για το πέταγμα, θα είχα διαγράμματα αντί μυαλό.

google news iconΗ Πύλη Ψυχολογίας είναι εγκεκριμένος εκδότης (Publisher) στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Πύλη Ψυχολογίας - Google News

Αυτοβοήθεια: Βασικά Άρθρα

Εξειδικευμένοι Συνεργάτες

Βιβλία για Αυτοβοήθεια

Φόρουμ: Σχετικές Συζητήσεις

Δεν ξέρω τι να κάνω?

Φόρουμ: Αυτοβοήθεια & Υποστήριξη

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 15:52
Ευερεθιστο εντερο ΣΕΕ

Φόρουμ: Αυτοβοήθεια & Υποστήριξη

Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 10:02
Ειμαι τόσο μπερδεμένη

Φόρουμ: Αυτοβοήθεια & Υποστήριξη

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020 19:13

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ