Άρθρα αυτοβοήθειας, συμβουλευτικής, ψυχολογίας και ψυχικής υγείας, από εξειδικευμένους συνεργάτες, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, συμβούλους ψυχικής υγείας. Καθημερινή ανανέωση με νέα άρθρα. 

Γράφει ο διάσημος συγγραφέας και life coach Robin Sharma: Αποτυγχάνω περισσότερο από τους άλλους. Αποτυγχάνω συνεχώς. Έχω αποτύχει στις επιχειρήσεις, στις σχέσεις μου, στη ζωή μου. 

Το άρθρο αυτό ξεκίνησε ένα βράδυ, παρέα με pop corn, βλέποντας Harry Potter με τα παιδιά μου.

Γιατί το κυνήγι της καλής κριτικής και της αποδοχής απο τους άλλους είναι ένα χαμένο παιχνίδι; Γιατί η προσπάθεια να είμαστε αρεστοί μας φέρνει απογοήτευση, άγχος, ενοχές και ματαιότητα; Είμαστε άραγε αυτά που μας προσδίδουν οι άλλοι; 

Είτε θεωρείται ως περιστασιακή συμπεριφορά είτε ως μια χρόνια τάση συμπεριφοράς, η αναβλητικότητα είναι μια κοινή μορφή αποτυχίας αυτορρύθμισης, που συνδέεται με αρνητικά αποτελέσματα.

Σε έναν κόσμο που συχνά κινείται με αμείλικτους ρυθμούς, όπου η ψηφιακή εποχή μάς έχει συνδέσει μέσω οθονών και όχι μέσω φυσικής επαφής, υπάρχει μία παγκόσμια γλώσσα που υπερβαίνει τις λέξεις - μία γλώσσα που ομιλείται μέσα από τη ζεστασιά και την τρυφερότητα μιας αγκαλιάς. 

Αν με ρωτούσες τι μήνυμα θα ήθελα να δώσω στον εαυτό μου όταν ήταν 18 χρονών αυτό θα ήταν... να είσαι πιο δυνατή από τις δικαιολογίες σου... και τελικά νομίζω ότι αυτό είναι ίσως το πιο ισχυρό μήνυμα για το 2024...

Καθώς πλησιάζει η πρωτοχρονιά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και αυτοβελτίωση. Ο Jordan Peterson, διακεκριμένος ψυχολόγος και συγγραφέας, μας καλεί να κοιτάξουμε μπροστά και να χαράξουμε το δρόμο των στόχων μας, δίνοντάς τους έτσι δομή και νόημα.

Για κάποιους ανθρώπους τα Χριστούγεννα είναι συνώνυμο του εορτασμού, των γλυκών, της χαλάρωσης, των οικογενειακών τραπεζωμάτων, των δώρων, των ατελείωτων -και πάντα ίδιων- χριστουγεννιάτικων ταινιών σε ένα μαλακό καναπέ με κεράκια αναμμένα και γενικότερα της θαλπωρής και της ζεστασιάς.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο αρνητισμός, δηλαδή, ο αρνητικός τρόπος αντιμετώπισης όσων συμβαίνουν και η εστίαση στις αρνητικές πλευρές των πραγμάτων, έχει γίνει, όχι απλώς μία συνήθεια, αλλά κυρίαρχη στάση ζωής.

Σε έναν κόσμο που κινείται με γρήγορους ρυθμούς, οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να γίνουν πιο παραγωγικοί, βγάζοντας ολοένα και περισσότερη εργασία εις πέρας.

Άλλαξε τη ζωή σου! Μάθε να λες όχι! Ζήσε το πάθος σου! Ζήσε τη στιγμή! Σκέψου θετικά! Υπάρχουν τόσα ερεθίσματα γύρω μας που μας προτρέπουν να πραγματοποιήσουμε αλλαγές στην καθημερινότητά μας, στην προσωπικότητά μας, στο χαρακτήρα μας.

google news iconΤο Psychology.gr είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Psychology.gr - Google News

Ακολουθήστε το PSYCHOLOGY.GR στο Youtube για δωρεάν σεμινάρια και στο Facebook για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα ψυχολογίας & αυτοβελτίωσης.

Αυτοβοήθεια: Βασικά Άρθρα

Εξειδικευμένοι Συνεργάτες

Φόρουμ: Σχετικές Συζητήσεις

Θελω να παραιτηθω..

Φόρουμ: Αυτοβοήθεια & Υποστήριξη

Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 20:20
Αδικία σε δουλειά

Φόρουμ: Αυτοβοήθεια & Υποστήριξη

Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2024 10:13
Κυριακή, 04 Φεβρουαρίου 2024 15:18

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Εγγραφή στο Newsletter

Ενημερωθείτε για τα άρθρα της εβδομάδας, για σεμινάρια και άλλες δράσεις που αφορούν αποκλειστικά την Ψυχολογία και την Ψυχική Υγεία.

Ενδιαφέροντα