Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση είναι ένα τραύμα που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στα θύματα. Είναι διαπροσωπικής και σεξουαλικής φύσης και πιο συχνά διαπράττεται από άτομα γνωστά στο παιδί και συχνά, τα οποία εμπιστεύονται.

Την 8η Μαρτίου γιορτάζεται παγκόσμια η Ημέρα της Γυναίκας, ημερομηνία που καθιερώθηκε προς τιμή μίας μεγάλης διαδήλωσης την 8η Μαρτίου του 1857. Οι εργάτριες εργοστασίων κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη βγήκαν στο δρόμο να διεκδικήσουν δικαιώματα και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, και έγραψαν ιστορία με το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους.

Είναι γεγονός ότι, παρά την «κεκτημένη» ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, την τελευταία δεκαετία έχει απασχολήσει την παγκόσμια κοινότητα το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του παγκόσμιου κινήματος «me too».

Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή είναι δικαίωμα, το οποίο όχι μόνο κατοχυρώνεται συνταγματικά αλλά το κυριότερο είναι ότι είναι καλό να λειτουργεί ως ηθικός κανόνας όλων των πολιτών ενός κράτους με σεβασμό προς την ανθρώπινη υπόσταση.

Η σεξουαλική κακοποίηση είναι ο εξαναγκασμός ενός ατόμου σε ερωτική πράξη χωρίς την θέλησή του, αλλά και οποιαδήποτε λεκτική ή σωματική συμπεριφορά σεξουαλικού χαρακτήρα που προσβάλλει το άτομο.

Σίγουρα έχεις ακούσει για το «σύνδρομο του βραστού βατράχου». Μέσα από την ιδιαίτερη ιστορία που μας σύστησε ο Olivier Clerc, τοποθετείς ένα βάτραχο σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και στη συνέχεια βάζεις σε λειτουργία τη θέρμανσή της με αργό ρυθμό.

H γυναικοκτονία είναι ανθρωποκτονία. Το ότι χρησιμοποιείται ο όρος αυτός για να περιγράψει την πρόθεση φόνου λόγου φύλου, δεν διαχωρίζει τις γυναίκες, δεν είναι αντίθετος με τον όρο ανθρωποκτονία και δεν τον αναιρεί.

google news iconΤο Psychology.gr είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Psychology.gr - Google News

Κακοποίηση: Βασικά Άρθρα

Εξειδικευμένοι Συνεργάτες

Φόρουμ: Σχετικές Συζητήσεις

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 07:41
What is Prestashop?

Φόρουμ: Κακοποίηση

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2022 17:23

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ