Νέα, ανακοινώσεις, δελτία τύπου για εκδηλώσεις και άλλες δράσεις από φορείς ψυχολογίας, ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπείας. Η δημοσίευση είναι δωρεάν για εκδηλώσεις/δράσεις που προσφέρονται δωρεάν προς τους ειδικούς ή/και προς το ευρύ κοινό.
Αποστολή δελτίων τύπου στο email: info @psychology.gr

Εάν εκπροσωπείτε ιδιωτικό φορέα και επιθυμείτε συνεργασία για δημοσίευση δελτίων του φορέα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων.

Την Κυριακή 5 Απριλίου και ώρα 18.00, ο Πάνος Ασημάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ανθρωπιστικής Συνθετικής Θεραπευτικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας, συζητά για τη διαχείριση στρες μέσω του διαλογισμού με τη μέθοδο του Deepak Chopra.

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Αργώ, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) θα θέσουν σε λειτουργία από την ερχόμενη Δευτέρα τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης των συμπολιτών μας.

Παραθέτουμε τις απαραίτητες οδηγίες που χρειάζεται να γνωρίζουν, πολίτες κα ψυχολόγοι, σχετικά με την επίσκεψη σε ψυχολόγο, εν μέσω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, υπέβαλε γραπτό αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πoλιτικής Προστασίας σχετικά με τη Βεβαίωση Μετακίνησης Πολιτών για Επίσκεψη σε Ψυχολόγο (για το χρονικό διάστημα που ισχύουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού) Ακολούθως, δημοσιοποίησε τις παρακάτω οδηγίες:

Η Διοίκηση του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» - Ψ.Ν.Θ., Οργανική Μονάδα Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με γνώμονα το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης προς όλους τους πολίτες της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας της χώρας μας και λαμβάνοντας υπόψη το νέο και εξελισσόμενο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί υπό το πρίσμα της εμφάνισης του κορόνα ιού (Covid-19), ανακοινώνει τη λειτουργία Τηλεφωνικής Γραμμής Βοήθειας & Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Στήριξης, που θα παρέχεται από το άρτια καταρτισμένο και επιστημονικά έμπειρο προσωπικό του (Ψυχολόγοι) στους ενδιαφερόμενους Πολίτες-Λήπτες Υπηρεσιών Υγείας.

Το μεγαλύτερο διακύβευμα σε μια κρίση είναι η κοινωνική συνοχή. Εσείς, που με αυταπάρνηση αποφασίσατε να εμπλακείτε ενεργά ως εθελοντής, στηρίζοντας το διπλανό που δοκιμάζεται, μην το βάλετε κάτω. Μην παραιτείστε. Κάτω από το βάρος της ευθύνης που συνειδητά σηκώνετε, δείτε μακριά. Και τότε θα δώσετε εσείς τα εύσημα στον εαυτό σας. Και όλοι εμείς σε εσάς.

Οι τρέχουσες συνθήκες μας αναγκάζουν σε μια ξαφνική, σχεδόν βίαιη, μετάβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είτε με την ασύγχρονη μορφή της, είτε με τη μορφή διαδικτυακών μαθημάτων. Η πίεση είναι μεγάλη, ειδικά για όσες και όσους δεν είχαν την ανάλογη εξοικείωση στο παρελθόν. Η αλλαγή του τρόπου και του του περιεχομένου διδασκαλίας θέτει υψηλές απαιτήσεις ως προς τον χρόνο εργασίας, την υπομονή εκπαιδευτικών και μαθητών/φοιτητών, εν μέσω μιας κατάστασης που δοκιμάζει, ούτως ή αλλιώς, την ψυχική αντοχή όλων μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :