Νέα, ανακοινώσεις, δελτία τύπου για εκδηλώσεις και άλλες δράσεις από φορείς ψυχολογίας, ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπείας. Η δημοσίευση είναι δωρεάν για εκδηλώσεις/δράσεις που προσφέρονται δωρεάν προς τους ειδικούς ή/και προς το ευρύ κοινό.
Αποστολή δελτίων τύπου στο email: info @psychology.gr

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία (ΕΛ.Ψ.Ε.) σας προσκαλούν, από 5 έως 9 Οκτωβρίου 2022, στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας, που θα διεξαχθεί στους φιλόξενους χώρους του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η μη κατευθυντική – Παρεμβατική μέθοδος θεραπείας και εμψύχωσης αναπτύχθηκε από τον Γάλλο καθηγητή Michel Lobrot. Οι ρίζες της βρίσκονται στο μη κατευθυντικό ρεύμα που ξεκίνησε από τον Kurt Lewin , συνεχίστηκε από τον Carl Rogers και πλέον έχει πολλές ανεπτυγμένες παραλλάγες σε όλο τον κόσμο.

Μία πολύ σημαντική διάκριση απέσπασε το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στη φετινή τελετή απονομής Bravo Sustainability Awards 2022,η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022, που διοργανώνεται από το QualityNet Foundation.

Ο Ηράκλειτος δηλώνει πως "τα πάντα ρει και ουδέν μένει" και πως “ποταμώ ουκ έστιν εμβήναι δις τω αυτώ” (κανείς δεν μπαίνει δύο φορές στον ίδιο ποταμό), εξηγώντας όχι μόνο ότι το νερό του ποταμού ρέει, αλλά ότι οι άνθρωποι επίσης αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

Την ανάπτυξη ενός άτυπου λειτουργικού δικτύου για την ενδυνάμωση των ικανοτήτων και της βιωσιμότητας φορέων της κοινωνίας των πολιτών στο πεδίο του αυτισμού φιλοδοξεί να δημιουργήσει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κέντρο Παιδιού και Εφήβου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, μέσα από το έργο grow4autism.

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.- Π.Θ) ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις  έως την 20η Σεπτεμβρίου 2021, για εισαγωγή εκπαιδευόμενων στο πρώτο έτος του τετραετούς Εκπαιδευτικού Προγραμματος: «’Αλυπίας Τέχνη - Εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία»

google news iconΤο Psychology.gr είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Psychology.gr - Google News

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ