Ποιες είναι οι πιο πολύτιμες αλήθειες που θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι; Ο διεθνώς αναγνωρισμένος κλινικός ψυχολόγος Jordan B. Peterson έχει επηρεάσει τον σύγχρονο τρόπο κατανόησης της προσωπικότητας και έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους διανοούμενους της εποχής μας.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί. Ο κάθε ένας από εμάς έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, έχει τις δικές του αξίες βαθιά ενσωματωμένες στον χαρακτήρα του. Συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένο τρόπο κι έχουμε μια συγκεκριμένη στάση απέναντι στα ζητήματα ανάλογα και με τις διάφορες εμπειρίες που έχουμε από την οικογένειά μας, από το σχολείο, από τον στενό κύκλο των φίλων μας.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Τζούλιαν γνώρισε τεράστια επιτυχία. Είχε κατορθώσει να αποκτήσει όλα όσα θα μπορούσε ποτέ να επιθυμήσει ένας συνηθισμένος άνθρωπος: μια λαμπρή επαγγελματική φήμη μαζί με ένα επταψήφιο ετήσιο εισόδημα, ένα αρχοντικό σπίτι στη συνοικία των διασήμων, ιδιωτικό τζετ, ένα ιδιόκτητο νησάκι σε κάποια τροπική θάλασσα για να περνά τα καλοκαίρια του, και το πιο αγαπημένο του απόκτημα, μια λαμπερή κόκκινη Ferrari παρκαρισμένη στη μέση του τεράστιου γκαράζ του.

Η Πύλη ψυχολογίας τιμά και γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ανδρών, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο 19 Νοεμβρίου σε 70 τουλάχιστον χώρες του κόσμου (εξαιρείται η Ελλάδα) και σύντομα θα έλθει η επίσημη αναγνώρισή της από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Η συντροφικότητα αποτελεί έναν βασικό πυλώνα στη ζωή μας. Συνήθως όταν βάλλεται μας απασχολεί έντονα και ψάχουμε τρόπους διαχείρισης και της καλύτερης δυνατής επίλυσης. Η ομάδα του Psychology.gr ξεχώρισε τα παρακάτω βιβλία που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις, την αυτονομία, τους τοξικούς ανθρώπους, τον ναρκισσισμό, τον έρωτα και τη ζήλια, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας.

Τα όρια είναι απαραίτητα προκειμένου να έχουμε υγιείς σχέσεις. Πολλές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να βάλουμε όρια στις σχέσεις με τους κοντινούς μας ανθρώπους και όσους αγαπάμε, όμως τα όρια είναι που δείχνουν μια σχέση αγάπης και φροντίδας. Τα όρια δεν μπαίνουν ως απειλή ούτε για εκδίκηση. Δηλώνουν αυτοσεβασμό και αγάπη προς τον εαυτό μας.

Η ομάδα του Psychology.gr ξεχώρισε βιβλία που αποτελούν οδηγούς αυτοβελτίωσης, οδηγούς χαλάρωσης αλλά και βιβλία που έχουν τη δυναμική να διευρύνουν την αυτογνωσία σας καθώς και την οπτική σας για τον "εξωτερικό κόσμο".

Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου μας συγκέντρωσε 10 βιβλία που προσφέρουν σημαντικά μαθήματα ζωής. Πρόκειται για βιβλία αυτογνωσίας τα οποία ανεπιφύλακτα σας προτείνουμε!

google news iconΗ Πύλη Ψυχολογίας είναι εγκεκριμένος εκδότης (Publisher) στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Πύλη Ψυχολογίας - Google News

Βιβλία Ψυχολογίας: Βασικά Άρθρα

Φόρουμ: Σχετικές Συζητήσεις

Η σχολη των θεων Elio Danna

Φόρουμ: Αγαπημένα Βιβλία Ψυχολογίας

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 11:48
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Φόρουμ: Αγαπημένα Βιβλία Ψυχολογίας

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 18:00
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 15:33

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ