Σκεφτείτε το βιβλίο ως ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να μαθητεύσετε στην ανθρώπινη φύση. Οι Νόμοι της Ανθρώπινης Φύσης έχουν ως στόχο να σας βοηθήσουν να εμβαθύνετε σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης συμπεριφοράς και να φωτίσουν τις ρίζες της.

Ο Dr Wayne Dyer ήταν δημοφιλής Αμερικανός καθηγητής αυτοβελτίωσης, συγγραφέας και ομιλητής παρακίνησης. Είχε εμπνεύσει και εξακολουθεί να εμπνέει ανθρώπους μέσα από τα βιβλία του και τις ιδέες που άφησε στο πέρασμά του!

Για τον Wayne Dyer το ταξίδι της αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης μας φέρνει σε επαφή με το κέντρο της ζωής. Στη ζωή μας έλκουμε και φέρνουμε αυτό που είμαστε κι όχι αυτό που θέλουμε, μας λέει χαρατηριστικά. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να γίνουμε όλα όσα επιθυμούμε να μας έρθουν ή να συναντήσουμε σε κάποιον έξω από εμάς;

Αναμφίβολα ο Φρόυντ, ο Αϊνστάιν κι ο Όσκαρ Ουάιλντ άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στην ανθρωπότητα, αφήνοντας πίσω τους μια μεγάλη κληρονομιά για το παγκόσμιο στερέωμα. 

Κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του έναν ήρωα και έχοντας περάσει μια Μυστική Οδύσσεια αρκετές φορές αναζητά την Ιθάκη του, την επιστροφή στον εαυτό του. Η αυτογνωσία είναι μια αρετή που μέσα από το εξελικτικό ταξίδι της ύπαρξής μας καλούμαστε να κατακτήσουμε.

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ αν συνομιλούσατε μαζί του;

Οι επιστήμονες έκαναν μια παρατήρηση κατά τη διάρκεια ενός πειράματος της ανταπόκρισης των μητέρων προς τα μωρά τους. Κι αυτό ήταν το πόσο δύσκολο ήταν για πολλές μαμάδες να μη χαμογελούν όταν κοιτούσαν το μωρό τους. Αυτό δείχνει πόσο ισχυρά είναι τα μηνύματα του βρέφους και πόσο καλά είμαστε προγραμματισμένοι να αντιδρούμε σ’ αυτά.

Ο Jay Shetty, σούπερ σταρ των social media και δημιουργός του No 1 podcast On Purpose, αποκρυσταλλώνει τη διαχρονική σοφία που διδάχτηκε ως ινδουιστής μοναχός σε πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι για να ζήσουν μια ζωή με λιγότερο άγχος και περισσότερο νόημα.

Το διάβασμα είναι μία από τις καλύτερες πρακτικές που ξέρω για να διατηρείται κανείς «σε φόρμα», στην κορυφή της απόδοσής του. Όταν διαβάζουμε ένα εξαιρετικό βιβλίο είναι σαν να συζητάμε με τον συγγραφέα. Και γινόμαστε ό,τι συζητάμε.

google news iconΤο Psychology.gr είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Psychology.gr - Google News

Βιβλία Ψυχολογίας: Βασικά Άρθρα

Φόρουμ: Σχετικές Συζητήσεις

Η σχολη των θεων Elio Danna

Φόρουμ: Αγαπημένα Βιβλία Ψυχολογίας

Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 11:48
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Φόρουμ: Αγαπημένα Βιβλία Ψυχολογίας

Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 18:00
Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 15:33

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ