Σας έχει συμβεί ποτέ να νιώσετε απίστευτα αποκαρδιωμένοι και εξαντλημένοι… με το που ξυπνήσετε; Σκέφτεστε τι έχετε να κάνετε και σας φαίνεται βουνό και έτσι πριν καν ξεκινήσει η μέρα, εσείς είστε ήδη κουρασμένοι. Σα να χρειάζεστε επειγόντως διακοπές, να φύγετε μακριά από όλους και από όλα για λίγο. Ένα διάλειμμα.

Μια ανησυχία υπάρχει πάντοτε μέσα μας, που μας ωθεί να διατηρούμε καθετί οικείο και γνώριμο, ώστε να παραμένουμε βέβαιοι πως τίποτε δεν θα αλλάξει. Η βεβαιότητα αυτή δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και συνέχειας.

Κάθε νέα χρονιά οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε με τα νέα resolutions: να αθλούμαι περισσότερο, να διαβάζω περισσότερο, να κάνω περισσότερα πράγματα για εμένα… Κι όμως κάπως ξαφνικά φτάνει ο Απρίλης και εσύ βρίσκεσαι στο ίδιο σημείο: μέσα στη ρουτίνα και το άγχος.

Εσύ αναπνέεις σωστά;

Μια Κυριακή, δυο βδομάδες μετά το δυστύχημα, ο Γιάννης, βγαίνοντας από την εκκλησία αγόρασε από το περίπτερο την εφημερίδα που συνήθως διάβαζε, αυτή τη φορά σε πλαστική σακούλα. Μεταξύ των άλλων εντύπων περιείχε ένα περιοδικό για παράξενα κι ασυνήθιστα φαινόμενα. Έριξε μια ματιά στους βασικούς τίτλους και υπότιτλους της εφημερίδας κι έπιασε το περιοδικό.

Άρχισα να παίζω τένις σε ηλικία περίπου τεσσάρων ετών. Οι γονείς μου δεν ονειρεύονταν να με κάνουν πρωταθλητή (προς μεγάλη μου απογοήτευση). Απλώς τους άρεσε να παίζουν τένις.
Περνούσα τα περισσότερα Σαββατοκύριακά μου στο γήπεδο.

Νιώθεις μερικές φορές πως η καθημερινότητα που βιώνεις σε ξεπερνάει; Ότι η ενέργεια σου εξαφανίζεται σαν ατμός; Και αν σου έλεγε κάποιος ότι δε μας καθορίζουν όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, αλλά η ερμηνεία που δίνουμε σε αυτά;Τι θα απαντούσες;

Οι συνδυασμοί βιβλίων ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης που αναφέρονται παρακάτω, παρέχονται με σημαντική έκπτωση. Πρόκειται για βιβλία που αφορούν σε λανθασμένες παραγγελίες, σε ακυρώσεις παραγγελίων ή σε κάποιες περιπτώσεις, αφορούν σε βιβλία που ενδεχομένως έχουν μικρές φθορές, που μπορεί να προέκυψαν από την μεταφορά βιβλίων από την αποθήκη. 

Είσαι ευτυχισμένος με τη ζωή που κάνεις; Έχεις κάνει ποτέ μια παύση από την καθημερινότητα για να κάνεις στον εαυτό σου αυτή την ερώτηση;

google news iconΤο Psychology.gr είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Psychology.gr - Google News

Βιβλία Ψυχολογίας: Βασικά Άρθρα

Φόρουμ: Σχετικές Συζητήσεις

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα.

Οι ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ