Αμυντικοί Μηχανισμοί: Με ποιες διαταραχές συνδέονται

Η εκδήλωση αυτή έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια εκδήλωση στην κατηγορία Ομάδες υποστήριξης, σεμινάρια ψυχολογίας

Συχνά ακούμε τον όρο άμυνα

Πολλές φορές στη ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που εμπεριέχουν ισχυρό άγχος ή μεγάλη θλίψη. Για να ανταποκριθούμε σ’ αυτές απαντάμε συνήθως χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό άμυνας.

Για παράδειγμα αρνούμαστε να παραδεχτούμε ένα δυσάρεστο συμβάν, «όχι, δεν μπορεί να έγινε», ή εξιδανικεύουμε τον/ την σύντροφό μας, «είναι τέλειος-α», ειδικά στην αρχή της σχέσης παραβλέποντας στοιχεία που δεν μας ικανοποιούν.

Η άμυνα είναι από την αρχή της ζωής μας παρούσα αφού ακόμα και το βρέφος διαθέτει τις δικές του για να προστατευτεί από το άγχος. Μας προσφέρει ανακούφιση από την ένταση συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διατήρηση της συνοχής του Εγώ μας. Συνεπώς καταλαβαίνουμε πως έχουν μια θετική χροιά και εμπεριέχουν κάποια οφέλη γι’αυτόν που τις χρησιμοποιεί.

Ο καθένας μας διαθέτει ένα συνδυασμό αμυνών που χρησιμοποιεί σε συχνή βάση, ο οποίος είναι μοναδικός, και μπορεί να τροποποιηθεί με στόχο την απόκτηση ωριμότερων αμυνών.

Στο σεμινάριο θα ορίσουμε τι είναι η άμυνα, ποιες είναι, πώς χωρίζονται, θα δώσουμε παραδείγματα αμυνών και θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε ψυχοπαθολογίες με συγκεκριμένους αμυντικούς μηχανισμούς.

Επιπρόσθετες πληροφορίες

Εισηγήτρια: Χρυσούλα Καρεμφυλάκη, Ψυχολόγος, ψυχαναλυτικής προσέγγισης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ημερομηνία: 16/02/2020

Ώρα: 5.00μ.μ.-9.00μ.μ.

Τοποθεσία: «περί Ψυχής» Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Τηλ.Επικοινωνίας: 210-80.68.212 και 694-996.7997

Κόστος: 35 ευρώ / Για φοιτητές 25 ευρώ

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Το εν λόγω σεμινάριο αποτελεί αυτοτελή ενότητα του Κύκλου Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Ψυχοπαθολογίας πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. – Υπουργείο Παιδείας

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 16-02-2020 5:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 35 €
Τόπος διεξαγωγής Περί Ψυχής

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map