Σχέσεις γονέων-παιδιού: Από τη βρεφική ηλικία ως την εφηβεία

Η εκδήλωση αυτή έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια εκδήλωση στην κατηγορία Ομάδες υποστήριξης, σεμινάρια ψυχολογίας

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, σε ειδικούς ψυχικής υγείας, σε εκπαιδευτικούς, σε φοιτητές και σε οποιοδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με το 'χτίσιμο' και τη διατήρηση μιας ποιοτικής και ουσιαστικής σχέσης με τα παιδιά.

Στόχος του σεμιναρίου

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει σχετικά με τις σωματικές, συναισθηματικές, γνωστικές και συμπεριφορικές αλλαγές που συμβαίνουν στα παιδιά κατά τη διάρκεια της βρεφικής και νηπιακής ηλικίας, της σχολικής ηλικίας και της εφηβείας και πώς οι γονείς/ φροντιστές/ ή οποιοσδήποτε εργάζεται με τα παιδιά θα μπορούσε να ανταποκριθεί καλύτερα στις αλλαγές αυτές, διατηρώντας παράλληλα μια σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά.

Περιγραφή του σεμιναρίου:

Α' Μέρος: Αλλαγές του παιδιού ανά αναπτυξιακό στάδιο

 • Περιγραφή των αναπτυξιακών αλλαγών κατά τη βρεφική/ νηπιακή ηλικία
 • Περιγραφή των αναπτυξιακών αλλαγών κατά τη σχολική περίοδο
 • Περιγραφή των αναπτυξιακών αλλαγών κατά την εφηβεία

Β' Μέρος: Πώς ‘χτίζουμε’ και διατηρούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με το παιδί

 • ο ρόλος και η σημασία του γονέα/φροντιστή στην ανάπτυξη του παιδιού
 • οι βασικές αρχές μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τα παιδιά
 • πώς να ‘χτίσετε’ και να διατηρήσετε μιας σχέση εμπιστοσύνης με τα παιδιά αναλυτικά για όλα τα αναπτυξιακά στάδια
 • ξεχωριστή ενότητα για αντιμετώπιση της συμπεριφοράς του εφήβου
 • πώς θέτουμε τα όρια
 • μέθοδοι εφαρμογής των ορίων
 • τρόποι αντιμετώπισης δυσλειτουργικών συμπεριφορών

Γ' Μέρος: Βιωματικές Ασκήσεις

Γενικές πληροφορίες

 • ολιγομελή τμήματα
 • βιωματικός χαρακτήρας εισήγησης
 • παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής

Κόστος Σεμιναρίου: 20.00€
Τοποθεσία Διεξαγωγής: Γρηγορίου Ε' 38 (Κ.Καραμανλή 168), 54249, Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία: Κάθε Σάββατο από τις 18/01-18/02/2020
Διάρκεια: 3 ώρες
Tηλέφωνο κρατήσεων: 6937036684 ή ηλεκτρονικά στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διοργανώτριες σεμιναρίου:

Τατιάνα Χατζηγρηγορίου, Κλινική Ψυχολόγος, Msc Κλινική Ψυχολογία Νικολέττα Περπερή, Σύμβουλος ψυχικής υγείας – CBT ψυχοθεραπεύτρια, MSc Σχολική ψυχολογία

Εισηγήτριες

 • Η Τατιάνα Χατζηγρηγορίου είναι Κλινική ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο University of Reading (M. Bρετανία). Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στην Κλινική Υπνοθεραπεία- Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία και έχει λάβει  πιστοποίηση στην εκπαίδευση μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες. Τα τελευταία χρόνια έχει εργαζόταν ως ψυχολόγος σε διάφορους φορείς στην Ελλάδα  και στη Μ. Βρετανία, ενώ είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS). Τον τελευταίο χρόνο, παρέχει εξατομικευμένη θεραπεία σε ενήλικες, παιδιά και εφήβους στο Ιδιωτικό της γραφείο στη Θεσσαλονίκη.
 • Νικολέττα Περπερή Σύμβουλος ψυχικής υγείας – CBT ψυχιθεραπεύτρια. Είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σχολική ψυχολογία στο university of Nicosia. Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί στην Κλινική Υπνοθεραπεία – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία και έχει λάβει πιστοποίηση στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Το τελευταίο διάστημα έχει εργαστεί σε ποικίλους φορείς στην Ελλάδα και παρέχει παράλληλα εξατομικευμένη θεραπεία σε ενήλικες , παιδιά και εφήβους στο ιδιωτικό της γραφείο στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής, καθώς επίσης παρέχει τις υπηρεσίες της και σε ιδιωτικό χώρο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 18-01-2020
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 20 €
Τόπος διεξαγωγής Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map