Άγχος - Κρίση πανικού: αναγνώριση & αντιμετώπιση

Η εκδήλωση αυτή έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια εκδήλωση στην κατηγορία Ομάδες υποστήριξης, σεμινάρια ψυχολογίας

Διαδικτυακή ψυχοεκπαίδευση διαχείρισης μέσω πλατφόρμας zoom. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να καταλάβουν ακριβώς πως λειτουργεί το άγχος, η κρίση πανικού και τους τρόπους διαχείρισης αυτών.

Άγχος και κρίσεις πανικού

Το άγχος θεωρείται μη φυσιολογικό, όταν επηρεάζει τις καθημερινές μας δραστηριότητες και μας εμποδίζει από το να έχουμε μια φυσιολογική ζωή. Οι αγχώδεις διαταραχές διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες. Όλες έχουν ως κοινό σύμπτωμα το άγχος και όλες αντιμετωπίζονται.

Οι κρίσεις πανικού μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά και κάποιες φορές να μας εξαντλούν συναισθηματικά. Δεν κάνουν διακρίσεις, μπορεί να μας επηρεάσουν όλους κάποια στιγμή της ζωής μας και μπορεί να προκληθούν από άγχος, διαταραχή πανικού ή κατάθλιψη.

Στο σεμινάριο αυτό θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε πότε βιώνουμε δυσλειτουργικό άγχος και πότε μία κρίση πανικού και με ποιούς τρόπους μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Θα συζητηθούν θέματα όπως:

  • Τι είναι φόβος και τι άγχος
  • Ποιο είναι το δυσλειτουργικό άγχος
  • Τι είναι η κρίση πανικού και ποια η συμπτωματολογία της
  • Ποια αίτια κρύβονται πίσω απ όλα αυτά
  • Τρόποι αντιμετώπισης και διαχείρησης
  • Τρόποι υποστήριξης ασθενών από άτομα του περιβάλλοντος τους

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ένα επιστημονικό τέστ εκτίμησης άγχους (Beck Anxiety Invertory, BAI) για να ενημερωθούν, βάση αποτελέσματος για τους κατάλληλους τρόπους αντιμετώπισης.

Θα γίνουν βιωματικές ασκήσεις για την αντιμετώπιση με art therapy, cbt, nlp, mindfulness και κλινική υπνοθεραπεία.

Διάρκεια: 3 ώρες με ένα διάλειμμα

Λίγα λόγια για τον Νεκτάριο Κοσμά

Ο Νεκτάριος Κοσμάς είναι απόφοιτος του ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας/Counselling Psychology του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής και εξειδικεύτηκε στην Ιατρική Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Σχεσιακή Ψυχανάλυση και τη Ψυχοθεραπεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών από το Ινστιτούτο Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας και πραγματοποίησε μετεκπαιδευτικές σπουδές εξειδίκευσης στην Κλινική Ύπνωση - Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία (Advanced Diploma In Clinical Hypnosis - Bioaffective Psychotherapy) από το General Hypnotherapy Standards Council της Βρετανίας

Έχει ολοκληρώσει εκπαιδευτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα στις δεξιότητες και τεχνικές παρέμβασης του γνωσιακού συμπεριφορικού μοντέλου ( cbt κατά Aaron Beck) από το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Συνθετικής Προσέγγισης ΕΚ.Ι.ΣΥ.Π. Είναι εκπαιδευόμενος στο επαιδευτικό διατμηματικό πρόγραμμα εισαγωγής στην Θεωρία & Πράξη της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος απο το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας σε συνεργασία με το ΨΝΑ Δρομοκαίτειο.

Εξειδικεύεται στον νευρογλωσσικό προγραμματισμό ΝLP και στο EFT σε επίπεδο certificat practitioner. Είναι ιδιοκτήτης του γραφείου συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας Εν+συναίσθηση. Έχει εργαστεί ως εισηγητής βιωματικών εργαστηρίων αυτογνωσίας και μάθησης και ως θεραπευτής σε κέντρα ψυχοθεραπείας και σε ιδιωτικές εκπαιδευτικές δομές. Τελευταία συνεργάζεται με το ΙΙΕΚ orbis anima στον τομέα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης με διαδικτυακή αρθρογραφία στο site www.psychology.gr. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, του European Association for Counseling, της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας και της Αμερικάνικης Εταιρείας Ομαδικής Ψυχοθεραπείας Agpa, στο ιδιωτικό του γραφείο παρέχει συνεδρίες σε έφηβους και ενήλικες (ατομικές, ζεύγους, ομάδας) και ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια.

Λίγα λόγια για τη Μαρία Βέρρα

Η Μαρία Βέρρα είναι απόφοιτη του ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας / Counselling Psychology του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (Δίπλωμα αναγνωρισμένο από την European Association For Counselling και την Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής).

Έχει μετεκπαιδευτικές σπουδές εξειδίκευσης στην Κλινική Ύπνωση – Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία (Advanced Diploma In Clinical Hypnosis – Bioaffective Psychotherapy) από το General Hypnotherapy Standards Council της Βρετανίας.

Εξειδικεύεται στον νευρογλωσσικό προγραμματισμό NLP και στο EFT σε επίπεδο certificate practitioner.Έχει παρακολουθήσει το διατμηματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εισαγωγής στην Θεωρία & Πράξη της Ομαδικής Ψυχοθεραπείας κατα Irvin Yalom απο το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας ΙΣΟΨ σε συνεργασία με το ΨΝΑ Δρομοκαίτειο.

Επιπρόσθετα εκπαιδευτικά προγράμματα:
- Δεξιότητες στην συμβουλευτική - Πιστοποίηση από το EDEXCEL
- Εισαγωγή στη Δραματοθεραπεία - Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης Μυθία.

Είναι συνεργάτιδα – εισηγήτρια σε βιωματικά σεμινάρια και θεραπεύτρια σε ομάδες αυτό-ανάπτυξης στο κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας «ΕΝ + ΑΙΣΘΗΣΗ».Είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Σχεσιακής Ψυχανάλυσης και Ψυχοθεραπείας.

Κόστος σεμιναρίου Άγχος και κρίσεις πανικού

Το κόστος του σεμιναρίου είναι στα 15 ευρώ και 10 ευρώ για φοιτητές και άνεργους.

Κάνετε κατάθεση του ποσού στους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς και στέλνετε απόδειξη μαζί με στοιχεία σας στο inbox η στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τράπεζα Πειραιώς iban GR8001721330005133050786895
Δικαιούχος Νεκτάριος Κοσμάς
Τράπεζα Εθνική iban
GR1701101430000014300362507
Δικαιούχος Νεκτάριος Κοσμάς

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Δήλωση συμμετοχής στο σεμινάριο

Δηλώνετε συμμετοχή αφήνοντας όνομα, επώνυμο κινητό τηλέφωνο και αποδεικτικό κατάθεσης στο inbox της σελίδας Εν + αίσθηση η στέλνοντας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και αφού επιβεβαιωθούν τα στοιχεία θα σας αποσταλεί μια μέρα πρίν, ενα μήνυμα με τη διεύθυνση που θα σας συνδέσει στην διαδικτυακή πλατφόρμα zoom, απο την οποία θα γίνει η αναμετάδοση.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 13-09-2020 11:00 am
Ημ. Λήξης 13-09-2020 2:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 10€ - 15€

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

We are no longer accepting registration for this event