Νευροθυμικό Σχεσιακό Μοντέλο (NARM): Θεραπεύοντας το Αναπτυξιακό Τραύμα

Η εκδήλωση αυτή έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια εκδήλωση στην κατηγορία Σεμινάρια - Εργαστήρια για Ειδικούς

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα είναι υπό τήν αιγίδα τής ΕΕΨΕ, του Κέντρου δια Βίου Μάθησης ‘Αthens Synthesis Centre’ και την υποστήριξη των εκδόσεων ‘Π. Ασημάκης’ που έχουν εκδώσει το βιβλίο ‘Θεραπεύοντας το Αναπτυξιακό Τραύμα’ των Laurence Heller, PhD και Aline LaPierre, PsyD όπου περιγράφεται αναλυτικά η θεωρία και εφαρμογή του μοντέλου NARM™.

Το NARM είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κλινικής επαγγελματικής εξειδίκευσης για ψυχοθεραπευτές όλων των προσεγγίσεων και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, που διδάσκεται διεθνώς. Η συνθετική αυτή προσέγγιση, θεμελιωμένη στα σύγχρονα ευρήματα της σχεσιακής νευροεπιστήμης στο πεδίο της ψυχοτραυματολογίας, επικεντρώνεται στο αναπτυξιακό σχεσιακό τραύμα – τραύμα πρόσδεσης και προσεγγίζει θεραπευτικά τα πρώϊμα, υπόρρητα μοτίβα ρήξης της σύνδεσης, τα οποία επηρεάζουν σημαντικά την ταυτότητα, τα συναισθήματα, τη φυσιολογία, τη συμπεριφορά και τις σχέσεις. Στη μέθοδο NARΜ™ ενσωματώνεται τόσο η ψυχοδυναμική όσο και η σωματικά προσανατολισμένη κατεύθυνση, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο θεωρητικό και κλινικό μοντέλο για τη θεραπευτική εργασία με τα αναπτυξιακά τραύματα.

Στο Νευροθυμικό Σχεσιακό Μοντέλο (NARM™) έχουν ήδη εκπαιδευτεί πολλοί κλινικοί ψυχολόγοι σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ τα εκπαιδευτικά προγράμματα NARM επεκτείνονται με ταχύ ρυθμό σε όλο τον κόσμο και σε αυτό το πλαίσιο, πήραμε την πρωτοβουλία να το προσφέρουμε στους συναδέλφους μας στην Ελλάδα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα NARM™ απευθύνεται σε ψυχοθεραπευτές όλων των προσεγγίσεων που έχουν ολοκληρωμένη ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση και κλινική εμπειρία, και επαγγελματίες ψυχικής υγείας όπως ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους κ.α

Πιστοποίηση NARM

 Η Πιστοποίηση ως NARM™ Practitioner εκδίδεται από τον Dr. Laurence Heller, NARM Training Institute, μέλος στην USABP (United States Association for Body Psychotherapy). Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναγνωρίζεται στα πλαίσια του CPD (Continuing Professional Development).

Εκπαιδευτής Προγράμματος NARM

Michael Mokrus. Σπουδές Αγγλικής και Γερμανικής Φιλολογίας, Πολιτικών Επιστημών & Ιατρικής. Ειδίκευση στη Ανθρωπιστική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία, και στις προσεγγίσεις Δομική Σωματική Θεραπεία, Ψυχοτραυματοθεραπεία- Somatic Experiencing SE®, Νευροθυμικό Μοντέλο NARM™, Integral Somatic Psychotherapy ISP κ.α.

Δραστηριότητα εδώ και 25 χρόνια ως εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά προγράμματα Σωματικής Ψυχοθεραπείας και Ψυχοτραυματοθεραπείας και επόπτης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η εκπαίδευση οδηγείται από τον κεντρικό εκπαιδευτή και πλαισιώνεται παράλληλα από μια ομάδα Βοηθών (Assistants), εκπαιδευμένων ψυχοθεραπευτών στην προσέγγιση NARM™

Γλώσσα Εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα με διαδοχική μετάφραση.

Διάρκεια Εκπαίδευσης

Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 2ετής και περιλαμβάνει ένα 3-ήμερο εισαγωγικό και τέσσερα 5-ήμερα σεμινάρια (δύο σεμινάρια το 2020 και δύο το 2021).

Η συνολική διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 120 ώρες.

Χώρος Διεξαγωγής Προγράμματος

To τριήμερο Εισαγωγικό Σεμινάριο θα γίνει στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα.

Ο χώρος των 5-ήμερων σεμιναρίων θα ανακοινωθεί.

Επικοινωνία:

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6947 708544

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 08-11-2019
Θέσεις Ν/Α
Κόστος -
Τόπος διεξαγωγής Ιωνικό Κέντρο, Πλάκα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Πρόγραμμα

2019: 8-10 Νοεμβρίου

Εισαγωγικό Σεμινάριο

2020: 18-22 Μαρτίου & 11-15 Νοεμβρίου

1η & 2η Ενότητα

2021: 24-28 Μαρτίου & 27-31 Οκτωβρίου.

3η & 4η Ενότητα

Location Map