Διερεύνηση του τόπου εγκλήματος - Crime Scene Profiling

Η εκδήλωση αυτή έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια εκδήλωση στην κατηγορία Σεμινάρια - Εργαστήρια για Ειδικούς

Διερεύνηση του τόπου εγκλήματος - Crime Scene Profiling

Η εξιχνίαση ενός εγκλήματος αποτελεί μια περίπλοκη και πολυπαραγοντική διαδικασία η οποία στηρίζεται στην εύρεση στοιχείων όπως αυτά προκύπτουν από τον τόπο του εγκλήματος και από την ανακριτική διαδικασία. Η δομημένη και ορθώς σχεδιασμένη διερεύνηση του τόπου του εγκλήματος διασφαλίζει την ενοχή του δράστη, αποδίδει εγκυρότητα στην ανακριτική διαδικασία και συγκροτεί το αδιάσειστο των στοιχείων.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και τις εξειδικευμένες του γνώσεις, ο ερευνητής καλείται να λύσει το παζλ του εγκλήματος, το οποίο συχνά αποτελείται από κομμάτια αταίριαστα μεταξύ τους. Η πρώτη επαφή των ερευνητών με τον τόπο του εγκλήματος και τα στοιχεία που θα επιλέξουν προς ανάλυση είναι υψίστης σημασίας.

Επιπροσθέτως, η σωστή καταγραφή της όλης διαδικασίας και η αναπαράσταση του εγκλήματος προσφέρουν στον ερευνητή την δυνατότητα να αναλύσει το χάρτη του εγκλήματος από την σωστή οπτική γωνία. Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις όπου πολλά κομμάτια του παζλ λείπουν; Μπορεί ο ερευνητής να εφαρμόσει τις δεξιότητές του και να βρει τον δράστη; Και αν ναι με ποιόν τρόπο;

Το σεμινάριο θα θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας skype for bussiness λόγω των μέτρων πρόληψης για τον κοροναϊό. Για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν χρειάζεται κάποιος λογαριασμός skype καθώς η πρόσκληση αποστέλλεται μέσω του mail σας.

Θεματολογία σεμιναρίου Διερεύνηση του τόπου εγκλήματος - Crime Scene Profiling:

  • Η θεωρητική και πρακτική αξία της διερεύνησης του τόπου του εγκλήματος
  • Πρωτογενής και δευτερογενής τόπος εγκλήματος
  • Η εγκυρότητα των τεχνικών που αξιοποιούνται
  • Ταυτοποίηση DNA, βλητική και βαλλιστική εξέταση, αποτυπώματα, ιατροδικαστική εξέταση, φωτογράφηση του τόπου του εγκλήματος
  • Καταγραφή της διαδικασίας και ανάκριση υπόπτων
  • Αναπαράσταση του εγκλήματος
  • Case Studies
  • Crime Scene Profiling
  • Συζήτηση

Εισηγήτρια: Ηλιοπούλου Τριανταφυλλιά, Κοινωνική Λειτουργός - Εγκληματολογία & Ποινικό Δίκαιο (MSc), PhD

Τηλ.Επικοινωνίας: 210-80.68.212 και 694-996.7997

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το ''περί Ψυχής'' και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν απομίμησης και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κέντρα που απευθύνονται και να ελέγχουν αν φέρουν τις επίσημες πιστοποιήσεις.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 28-03-2020 5:00 pm
Ημ. Λήξης 28-03-2020 8:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 35 €
Τόπος διεξαγωγής Περί Ψυχής

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map