Ζητήματα κλινικής πρακτικής στην διαδικτυακή εργασία με παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και με νοητική υστέρηση

Η εκδήλωση αυτή έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια εκδήλωση στην κατηγορία Σεμινάρια - Εργαστήρια για Ειδικούς

Η Πανδημία εδραίωσε σαρωτικές αλλαγές στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων και μας οδήγησε σε μια ανατροπή της κανονικότητας. Για τα παιδιά με ΔΑΦ η διατήρηση της κανονικότητας είναι η ασφάλεια τους, η προβλέψιμη συνθήκη για να μπορέσουν να οργανωθούν. Κάθε είδους ανατροπή, μπορεί να προκαλέσει σημαντικές συναισθηματικές μεταπτώσεις και δυσκολίες προσαρμογής.

Η διατήρηση της ρουτίνας μειώνει το αίσθημα ανησυχίας σε κάθε περίπτωση και η ακολουθία ενός εξατομικευμένου προγράμματος είναι βοηθητική.

Ζητήματα κλινικής πρακτικής στην διαδικτυακή εργασία με παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και με νοητική υστέρηση

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν οι παρακάτω άξονες:

  • Οι δυσκολίες που προκάλεσε η καραντίνα στα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.
  • Ποια ήταν τα αιτήματα των γονέων σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
  • Πως μπορεί το διαδίκτυο να γεφυρώσει την οικογένεια με τον θεραπευτή για την δυναμική καθοδήγηση, οργάνωση workshop με γονείς.
  • Σε ποιες συνθήκες είναι ωφέλιμη η διαδικτυακή συνεδρία με το παιδί.
  • Ποια είναι τα κλινικά και τεχνικά ζητήματα που θα πρέπει να αξιολογηθούν κατά περίπτωση και σε ποιες συνθήκες μπορεί να οργανωθεί μια νέα σχέση δυναμικής και ποιοτικής καθοδήγησης.

Κόστος συμμετοχής:

  • Για εγγραφές έως 22/06 €50
  • Για εγγραφές από 23/06 €60
  • Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α. 24%.

Εισηγητές:

Ορφανάκη Ελευθερία, Ψυχολόγος, Ειδικός ΑΒΑ, RDI Certified Consultant, Επιστημονική Διευθύντρια Τμήματος Αυτισμού ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ

Απευθύνεται σε Ψυχολόγους, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Λογοθεραπευτές, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Εργοθεραπευτές, αλλά και σε όλους όσους ασχολούνται θεραπευτικά με παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής στέρησης.

Επιπρόσθετες πληροφορίες

Στο τέλος των σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη συμμετοχή σας στα σεμινάρια συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής στον ακόλουθο σύνδεσμο του σεμιναρίου και το ΔΙΚΕΨΥ θα σας αποστείλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατοχύρωση της θέσης.

Αναλυτικές πληροφορίες για την εισαγωγή στην διαδικτυακή πλατφόρμα θα σταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες στο προσωπικό τους email 2 ημέρες πριν την έναρξη των σεμιναρίων εφόσον έχουν επίσημα κατοχυρώσει τη θέση τους.

Για περαιτέρω πληροφορίες καλέστε στο 698 8080383.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 27-06-2020 10:00 am
Ημ. Λήξης 27-06-2020 3:00 pm
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 60 €
Τόπος διεξαγωγής ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. ( Αθήνα)

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map