Σεμινάρια στην ψυχοσεξουαλική θεραπεία

Η εκδήλωση αυτή έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια εκδήλωση στην κατηγορία Σεμινάρια - Εργαστήρια για Ειδικούς

Η «σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων στην ψυχοσεξουαλική θεραπεία» αποτελεί ένα εισαγωγικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αποσκοπεί στο να εξοικειώσει το συμμετέχον κοινό με τις βασικές θεωρητικές αρχές και κλινικές εφαρμογές της ψυχοσεξουαλικής θεραπείας, καθώς και να εξετάσει κριτικά και μέσα από μία βιωματική προσέγγιση ποικίλες πλευρές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται στην κλινική πράξη.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οργανώνεται γύρω από τρεις γενικούς θεματικούς άξονες:

  1. τη θεωρητική και βιωματική διερεύνηση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, της σεξουαλικής ανάπτυξης και της σεξουαλικής συμπεριφοράς και έκφρασης,

  2. την κλινική αξιολόγηση και ερμηνεία των ψυχογενών σεξουαλικών διαταραχών, και

  3. τις κυριότερες θεραπευτικές μεθόδους για τις ψυχογενείς σεξουαλικές διαταραχές, με ιδιαίτερη έμφαση σε εφαρμογές της γνωσιακής -συμπεριφορικής προσέγγισης.

Ολοκληρώνοντας αυτόν τον κύκλο σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες/σες αναμένεται να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από την ανθρώπινη σεξουαλικότητα και τις διαταραχές της, να αυξήσουν την επίγνωσή τους ως προς ποικίλες πλευρές της δικής τους σεξουαλικότητας και το πώς αυτές μπορεί να εμπλέκονται στην κλινική πρακτική, και να καλλιεργήσουν κλινικές δεξιότητες σε σχέση με την αξιολόγηση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των πιο συχνών ψυχοσεξουαλικών διαταραχών.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, ψυχιάτρους, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, όσο και σε τελειόφοιτους/ες σχολών με αντικείμενο συναφές προς την ψυχική υγεία,που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στο πεδίο της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και της ψυχοσεξουαλικής θεραπείας.

Χρονική διάρκεια

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 80 ώρες, κατανεμημένες σε 20 συναντήσεις/εργαστήρια των 4 ωρών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κάθε Δευτέρα απογευματινές ώρες με συχνότητα μια φορά ανά εβδομάδα.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 800 ευρώ σε 10 δόσεις ή 700 ευρώ εφάπαξ

Αριθμός συμμετεχόντων

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 20 άτομα.

Δομή προγράμματος ψυχοσεξουαλικής θεραπείας

Συνάντηση 1η

Το φύλο ως βάση ανάπτυξης της σεξουαλικότητας. Βιολογικές και κοινωνικές εκφάνσεις του φύλου. Ταυτότητες φύλου και έμφυλα στερεότυπα. Έμφυλη βία και άλλες μορφές σεξισμού.

Συνάντηση 2η

Η ανάπτυξη της ταυτότητας φύλου και της σεξουαλικότητας από τη βρεφική ως και τη μετεφηβική ηλικία. Σεξουαλική αγωγή στην οικογένεια και το σχολείο. Λήψη ιστορικού σεξουαλικής ανάπτυξης.

Συνάντηση 3η

Ο κύκλος και η φυσιολογία της σεξουαλικής απόκρισης. Κλινική αξιολόγηση των ανδρικών (στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτιση, καθυστερημένη εκσπερμάτιση, διαταραχή σεξουαλικής επιθυμίας) και των γυναικείων (διαταραχή σεξουαλικής επιθυμίας και διέγερσης, διαταραχή οργασμού, δυσπαρευνία) σεξουαλικών διαταραχών.

Συνάντηση 4η

Στυτική δυσλειτουργία: ερμηνευτικά μοντέλα, θεραπευτικές παρεμβάσεις, μελέτη περιπτώσεων.

Συνάντηση 5η

Πρόωρη και καθυστερημένη εκσπερμάτιση: ερμηνευτικά μοντέλα, θεραπευτικές παρεμβάσεις, μελέτη περιπτώσεων.

Συνάντηση 6η

Διαταραχή της σεξουαλικής επιθυμίας και διέγερσης σε άνδρες και γυναίκες: ερμηνευτικά μοντέλα, θεραπευτικές παρεμβάσεις, μελέτη περιπτώσεων.

Συνάντηση 7η

Δυσφορία φύλου και παραφιλικές διαταραχές: ερμηνευτικά μοντέλα, θεραπευτικές παρεμβάσεις, μελέτη περιπτώσεων.

Συνάντηση 8η

Γνωσιακές – συμπεριφορικές τεχνικές στη θεραπεία των σεξουαλικών διαταραχών.

Συνάντηση 9η

Θεραπεία αποδοχής και ενδυνάμωσης για άτομα ΛΟΑΤ+.

Συνάντηση 10η

HIV/AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ψυχολογικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 19-10-2020
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 700€ - 800€
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής | Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map